facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Σάλος στη Χαλκιδική για αυθαίρετο του βουλευτή Αργ. Λαφαζάνη

Δεν μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση, λένε αυτοί που ξέρουν


Σάλο έχουν προκαλέσει στην κοινωνία της Χαλκιδικής οι καταγγελίες που έφθασαν σε Δήμο και πολεοδομία για το αυθαίρετο που κτίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην νομάρχης κ. Αργύρης Λαφαζάνης, σε οικόπεδο πάνω στη θάλασσα.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες αλλά και τις έρευνες αστυνομικών που έγιναν στο οικόπεδο που είχε αγοράσει το 2004 ο κ. Λαφαζάνης διαπιστώθηκε ότι ανεγείρεται οικοδομή, ενώ πιάστηκαν και επ’ αυτοφώρω αλλοδαποί που έχτιζαν τούβλα.

Το οικόπεδο αυτό βρίσκεται στην περιοχή Νικήτης Χαλκιδκής και είναι σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο ο κ. Λαφαζάνης αγόρασε το 2004 έναντι 78.412 ευρώ, από έναν συνταξιούχο και την κόρη του, ένα οικόπεδο που είχε μέσα αγροτικό ακίνητο το οποίο ακίνητο «βρίσκεται εκτός σχεδίου και εκτός ζώνης και δεν είναι άρτιο ούτε οικοδομήσιμο».

Το 2005 ο βουλευτής ξεκίνησε εργασίες μικρής κλίμακας ώστε να περιφράξει το οικόπεδό του, αλλά και να δημιουργήσει και ράμπα για να βγάζει το σκάφος του από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του πολιτικού μηχανικού κ. Χαρίτωνα Χριστάρα, ο κ. Λαφαζάνης είχε κάνει αίτηση εργασιών μικρής κλίμακας, για να περιφράξει με πασσάλους και συρματόπλεγμα το οικόπεδό του, αλλά και για να τη «δημιουργία ράμπας ανέλκυσης σκαφών και βάσης για να τοποθετηθεί ηλεκτρικό Βίντσι».

Μετά την ψήφιση του νέου νόμου περί τακτοποίησης αυθαιρέτων ο κ. Λαφαζάνης, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ξεκίνησε εργασίες κατασκευής του αγροτικού ακινήτου, ώστε να μπορέσει να ευεργετηθεί από το νέο νόμο.



Στις 4 Νοεμβρίου 2011 ύστερα από καταγγελία στην αστυνομία, κλιμάκιο του ΑΤ Αγίου Νικολάου πήγε στην περιοχή «Μακριά Λαγκάδα» Νικήτης Χαλκιδικής και έπιασε επ’ αυτοφώρω αλλοδαπούς εργάτες να χτίζουν τούβλα, σε «προϋπάρχον αυθαίρετο κτίσμα» ιδιοκτησίας της κας Αναστασίας Σαμαρά, συζύγου του βουλευτή κ. Λαφαζάνη.

Παρά τις καταγγελίες η Διεύθυνση Πολεοδομίας Πολυγύρου άργησε να στείλει υπάλληλό της να πραγματοποιήσει και να συντάξει έκθεση αυτοψίας για το κατά πόσο το συγκεκριμένο ακίνητο είναι αυθαίρετο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν υπάλληλος της Πολεοδομίας πήγε στην περιοχή ο κ. Λαφαζάνης ήταν παρών και έδιωξε τον υπάλληλο, ενώ επικαλέστηκε το νέο νόμο 4014/2011 περί «τακτοποίησης αυθαιρέτων».

Στο συγκεκριμένο νόμο στηρίχθηκε και ο διευθυντής της Πολεοδομίας κ. Λάζαρος Δάλιος όταν ρωτήθηκε από το protothema.gr για τις προθέσεις της υπηρεσίας αλλά και το χρόνο μέσα στον οποίο θα είναι έτοιμη η έκθεση αυτοψίας.

Σύμφωνα όμως με το νέο νόμο, χρήση του μπορούν να κάνουν μόνο όσοι έχουν αυθαίρετα, ο σκελετός των οποίων έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες για το ακίνητο του κ. Λαφαζάνη, ο οποίος φαίνεται πως το έχει μεταβιβάσει στη σύζυγό του, έχουν πληθύνει αλλά η Διεύθυνση της Πολεοδομίας δεν τις πρωτοκολλά ώστε να ξεκινήσουν οι έρευνες για να συνταχθεί έκθεση αυτοψίας του συγκεκριμένου ακινήτου.

protothema.gr
Κατά την ίδια πληροφόρηση, η αυτοψία θα πιστοποιούσε ότι το συγκεκριμένο κτίσμα δεν είναι δυνατό να υπαχθεί στη ρύθμιση περί αυθαιρέτων.
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news