facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ποδαρικό με.... κινητοποιήσεις

Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες θα ξεκινήσουν τη νέα χρονιά οι γιατροί του ΙΚΑ από τις 2 έως τις 5 Ιανουαρίου, οι οποίοι αντιδρούν στο ύψος της αμοιβής τους, που ορίστηκε στα 10 ευρώ με πλαφόν τις διακόσιες επισκέψεις τον μήνα. Παράλληλα ζητούν να υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει να συνταγογραφούν φάρμακα και εξετάσεις ακόμη και γιατροί που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥ.

"Θέλουμε μία περίθαλψη που να μπορεί ο ασφαλισμένος να εξετάζεται με αξιοπρέπεια και ο γιατρός με αξιοπρεπή αμοιβή να παρέχει τις υπηρεσίες του" τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας γιατρών του ΙΚΑ, Μιχ. Βλασταράκης.

Με 48ωρη πανελλαδική απεργία ξεκινούν τη χρονιά και οι φαρμακοποιοί. Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία στις 2 και 3 Ιανουαρίου ενώ ταυτόχρονα προχωρούν στην αναστολή της πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την Πρωτοχρονιά λόγω των οφειλών απέναντί τους, τα οποία φτάνουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υγείας ξεκαθαρίζει ότι ο νέος φορέας θα εκπληρώσει μόνο τις δικές του υποχρεώσεις για τους δύο μήνες που λειτουργεί.

Αιχμές για υποκινούμενες κινητοποιήσεις από την Νέα Δημοκρατία, άφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "άλλο οι κοινωνικές συγκρούσεις, άλλο οι υποδαυλιζόμενες".

Την αντίθεσή της στην απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε λειτουργία τον ΕΟΠΥ από την 1η Ιανουαρίου, εκφράζει η Αλέκα Παπαρήγα. "Προσπαθεί χρησιμοποιώντας γιατρούς, φαρμακοποιούς και τους ίδιους τους ασφαλισμένους να μεταφέρει ένα μεγάλο κόστος της υγείας στις πλάτες του λαού που όμως αυτή τη φορά δεν μπορεί να αναλάβει ο λαός" υπογραμμίζει η γ.γ. του ΚΚΕ.

Για καταστάσεις κοινωνικής φρίκης έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τους φαρμακοποιούς. "Το μνημόνιο και αυτή η πολιτική μας οδηγούν σε καταστάσεις κοινωνικής φρίκης. Και ο ατσαλάκωτος υπουργός Υγείας ασχολείται με το πως θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος του μνημονίου για να συνεχίζει να διαχειρίζεται από καλύτερες θέσεις την κοινωνική φρίκη" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

megatv.com

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news