facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα με κάθε τρόπο»

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα με κάθε τρόπο» δήλωσε ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κατά τη συνάντησή του με τον έλληνα Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Στεκόμαστε δίπλα σας αλληλέγγυοι, καθώς έχετε να εφαρμόσετε τους δύσκολους όρους που θέτει το ΔΝΤ και η ΕΕ.
Με σκληρή δουλειά και λίγη τύχη σε ένα χρόνο από σήμερα, όχι μόνο θα έχουμε ξεπεράσει την κρίση, αλλά θα είμαστε σε καλύτερη θέση από τώρα» τόνισε κατά τη συνάντησή του με τον έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε με τη σειρά του την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπορεί να προσδοκά στην ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί επίσης με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθούν επίσης το σύνολο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία, η πορεία του Κυπριακού, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η κατάσταση στα Βαλκάνια, οι εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Δηλώσεις με αιχμές

Χθες Κυριακή ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ άφησε αιχμές για την αποφασιστικότητα των ευρωπαίων ηγετών.

«Οι ηγέτες της ευρωζώνης κατανοούν το υψηλό κόστος της αποτυχίας στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους ενώ η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην ικανότητα της Ευρώπης να ξεπεράσει εν τέλει την κρίση δεν έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες» δήλωσε ο Μπαίντεν.

"Πιστεύω ότι όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και ότι ο χρόνος εξαντλείται, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά στις ΗΠΑ και στον κόσμο...τότε λαμβάνονται πιθανότατα κάποιες από τις πιο δύσκολες αποφάσεις", δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο ταξίδι του από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα.

"Αλλά πέρα από αυτό, δεν έχω εμπειρικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι πρέπει ή δεν πρέπει να είμαστε πιο αισιόδοξοι από ό,τι είμασταν πριν από δύο εβδομάδες", είπε.

Newsbomb.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news