facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Σεβόμαστε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου

Η ελληνική κυβέρνηση σέβεται την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στην υπόθεση προσφυγής της ΠΓΔΜ, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα, έθεσε ως δόγμα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας το σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας και παρέπεμψε στη δήλωση
του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, η οποία «αποτυπώνει τη στρατηγική για το ζήτημα», ενώ χαίρεται που διαπιστώνει «ότι έχει διαμορφωθεί στέρεη εθνική πολιτική ευρύτατης αποδοχής».

Όσον αφορά την κυβέρνηση Γκρούεφσκι, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι βέβαιος πως «δεν θα παρεξηγήσουν το περιεχόμενο και τις κατευθύνσεις που δίνει». Σε αντίθετη περίπτωση οι γείτονες «δεν θα ωφελήσουν τον εαυτό τους ούτε την πορεία ένταξής τους στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς και θεσμούς».

«Οι αποφάσεις της Χάγης όχι μόνο για τα Σκόπια αλλά και την ΑΟΖ πρέπει να μελετούνται με μεγάλη προσοχή» προσέθεσε και κατέληξε λέγοντας πως «από τη σημερινή απόφαση θα συγκρατούσα ένα στοιχείο του σκεπτικού. Το δικαστήριο καλεί τις δυο χώρες να συνεχίσουν την προσπάθεια ανεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης για κάθε χρήση και έναντι όλων».

Newsbomb.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news