facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

"Δεν είμαστε αγκαλιά με το ημερολόγιο για τις εκλογές"

Την επιθυμία του να πετύχει τον στόχο της η κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. "Αν εγώ βιαζόμουν να κυβερνήσω, θα είχα τορπιλίσει την επιλογή Παπαδήμου από την αρχή", τονίζει

"Δεν είμαστε αγκαλιά με το ημερολόγιο" τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με το χρόνο των εκλογών, σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής".

Ο Α. Σαμαράς ζητά να τον αφήσουν απερίσπαστο να κάνει τη δουλειά του, ενώ εκφράζει την επιθυμία του να πετύχει τον στόχο της η κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου.
"Αν τα πράγματα τρέξουν νωρίτερα ή αργότερα, τότε οι εκλογές μπορούν να έλθουν λίγο νωρίτερα ή αργότερα. Δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο. Ούτε όμως δεχόμαστε και σκόπιμες καθυστερήσεις για κομματικούς λόγους που καθένας καταλαβαίνει", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τονίζει δε πως "αν εγώ βιαζόμουν να κυβερνήσω, θα είχα τορπιλίσει την επιλογή Παπαδήμου από την αρχή. Όμως και την προώθησα και θέλω να επιτύχει στην αποστολή της. Ας τον αφήσουν, λοιπόν, απερίσπαστο να κάνει τη δουλειά του ώστε μετά η Ελλάδα να προχωρήσει με μία κυβέρνηση που θα έχει πλήρη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό".
Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η παράταση της θητείας της ή η διεύρυνση του σκοπού της υπονομεύει την αποστολή της κυβέρνησης.
"Όσοι ονειρεύονται παράταση της θητείας της σημερινής κυβέρνησης ή διεύρυνση του σκοπού της υπονομεύουν την αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου. Η πραγματοποίηση των εκλογών στον χρόνο που έχουμε προσδιορίσει δεν είναι δική μας "εμμονή". Είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της εσωτερικής ομαλότητας" αναφέρει.
Προτάσσει, τέλος, τον όρο τροποποιήσεις για το μνημόνιο και υποστηρίζει ότι είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης.

news247.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news