facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Τρόικα: Χωρίς στόχευση οι περικοπές προσωπικού

Σκληρές δηλώσεις για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι περικοπές προσωπικού στο δημόσιο έκανε αξιωματούχος της τρόικα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Ο αξιωματούχος άσκησε έντονη κριτική στις περικοπές προσωπικού στο δημόσιο που έχουν εφαρμοστεί μέχρι στιγμής.

«Θέλω να ξέρω ότι υπάρχει μια σωστή μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα και αυτό δεν συμβαίνει ακόμη», τόνισε ο αξιωματούχος.

Περίπου 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τεθεί ήδη σε εργασιακή εφεδρεία, αλλά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πολλοί εξ αυτών βρίσκονταν ήδη πολύ κοντά στη σύνταξη, ενώ δεν υπάρχει κάποια επεξεργασία στο πού πραγματοποιούνται αυτές οι περικοπές.

«Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται η μεταρρύθμιση, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι λογικός. Προχωρούν σε οριζόντιες περικοπές. Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση στο δημόσιο τομέα. Είναι βίαιες περικοπές που δεν έχουν νόημα», δήλωσε.

«Θα πρέπει να καθορίσουν ποιες υπηρεσίες έχουν υπερκάλυψη προσωπικού, ποιες υπηρεσίες είναι "φαντάσματα" χωρίς κάποιο λόγο ύπαρξης πλέον και αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να μεταταχθούν ή να απολυθούν. Υπάρχουν άλλοι τομείς του δημοσίου που έχουν έλλειψη προσωπικού», σημειώνει ο αξιωματούχος.

pathfinder.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news