facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΔΝΤ προς Ιρλανδία : «Συνεχίστε την πολιτική λιτότητας»

Tις προσπάθειες που καταβάλλει η ιρλανδική κυβέρνηση εδώ και δώδεκα μήνες προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας της από τα τέλη του 2008 χαιρέτισε σήμερα το ΔΝΤ.
Το Ταμείο επεσήμανε πως η λιτότητα πρέπει να δεσπόζει σε αυτήν την προσπάθεια της ιρλανδικής κυβέρνησης.

Το ΔΝΤ εκταμίευσε προ ημερών 3,9 δισ. ευρώ για λογαριασμό της ιρλανδικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο των συνολικώς 85 δισ. ευρώ δανεισμού, που συνήφθη ανάμεσα στα δύο μέρη πέρυσι τον Νοέμβριο.

Η κυβέρνηση στο Δουβλίνο αναμένει το δημόσιο έλλειμμα που πλησίαζε το 30% του ΑΕΠ στις αρχές του περασμένου έτους, την 31η Δεκεμβρίου να έχει υποχωρήσει σε μονοψήφιο ποσοστό και συγκεκριμένα στο 8,6% του ΑΕΠ.

Η ιρλανδική κυβέρνηση πρόσφατα μάλιστα υιοθέτησε, δέσμη μέτρων οικονομικής λιτότητας, συνολικού ύψους 3,8 δισ. ευρώ, μια κίνηση που χαιρετίζει το ΔΝΤ στο επίσης τέταρτο στη σειρά ανακοινωθέν του για την πορεία της ιρλανδικής οικονομίας μετά από την απόφαση για τον εξωτερικό δανεισμό της (από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, και την ΕΕ) με συνολικά 85 δισ. ευρώ τον περυσινό Νοέμβριο.

Το ΔΝΤ σημείωσε ακόμη πως «η ιρλανδική οικονομία επανήλθε σε θετικό πρόσημο ανάπτυξης στο τέλος του πρώτου φετινού τρίμηνου».

Σύμφωνα μάλιστα με τα πλέον πρόσφατα επίσημα στοιχεία πιστοποιείται ότι η ιρλανδική οικονομία το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, σε σύγκριση με το δεύτερο, κινήθηκε με αρνητική ανάπτυξη (-1,9% του ΑΕΠ).

ΤΟ ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη της ιρλανδικής οικονομίας με θετικό πρόσημο 1,2% για όλο το 2011 και με 1% για το ερχόμενο έτος συνίσταται, όμως, η κυβερνητική εγρήγορση ώστε να προληφθούν οι επιπτώσεις από τις τυχόν αντίξοες οικονομικές παραμέτρους και από ένα δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα

newsbomb.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news