facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ψωμιάδης σε Σαμαρά: «Φύγετε από την κυβέρνηση»

Νέα επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά απέστειλει ο εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης όπου του ζητά να αποσύρει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας από την κυβέρνηση συνεργασίας του Λουκά Παπαδήμου.
Ο κ. Ψωμιάδης ζητά από τον κ. Σαμαρά να βάλει «τέλος στο θέατρο σκιών» και να συνταχθεί με το λαό που βλέπει στο πρόσωπο του την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, επισημαίνοντας την ιστορική ευθύνη να ειπωθεί η αλήθεια στους πολίτες.
«Μιλήστε για την πραγματικότητα που έρχεται ολοταχώς, κάντε το χωρίς ταμπού και χωρίς φοβικότητα. Γιατί είτε ευρώ είτε δραχμή, είναι καιρός να βάλουμε μπροστά την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ούτε τις τράπεζες ούτε τα διεθνή συμφέροντα και τους υπηρέτες τους», επισημαίνει στην επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Αναλυτικά η επιστολή του Παναγιώτη Ψωμιάδη:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Δυστυχώς όσοι μιλάμε εδώ και ενάμιση χρόνο για τα δεινά του μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής, δικαιωνόμαστε. Η κοινωνία έχει ξεπεράσει τις αντοχές της, ενώ η κυβέρνηση Παπαδήμου μοιάζει αδύναμη και απρόθυμη να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα αναστρέψουν την αρνητική τροχιά στην οποία έχουν βάλει τον τόπο τα τελευταία δύο χρόνια (βλέπε κυνική ομολογία Χρυσοχοΐδη) οι επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου. Επιλογές για τις οποίες δεν πρέπει να δοθεί άφεση αμαρτιών και συγχωροχάρτι σ’ αυτούς που, χωρίς ντροπή, αποδεδειγμένα έφταιξαν και εξαπάτησαν το λαό. Και μάλιστα την ώρα που πολλοί υπουργοί παραδέχονται ότι εξαιτίας των δικών τους πολιτικών η Ελλάδα οδηγείται στο χάος.

Κύριε Πρόεδρε,
Η χώρα καταρρέει. Δεν αντέχει άλλα μέτρα ο λαός. Και η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν κομίζει τίποτε άλλο παρά τις ίδιες εισπρακτικές τακτικές, υιοθέτηση χαρατσιών, μείωση επικουρικών συντάξεων, τσάκισμα χαμηλών εισοδημάτων, «πάγωμα» επιστροφής φόρων από το Δημόσιο! Το αποτέλεσμα ίδιο και μάλιστα προδιαγεγραμμένο: ύφεση για την οικονομία, εξαθλίωση για το λαό. Λουκέτα, ανεργία, νεολαία που αναγκάζεται να μεταναστεύσει. Καμία διέξοδος, καμία προοπτική για τις επόμενες δεκαετίες. Όποιος δεν το βλέπει, ή είναι ανίκανος ή λειτουργεί σε διατεταγμένη υπηρεσία. Άλλοθι δεν υπάρχει πια για κανέναν. Και η Ελλάδα βυθίζεται μέρα με τη μέρα στο χάος, παρά τη συστηματική προπαγάνδα περί σωτηρίας «εάν κι εφόσον κλπ», την ώρα που το ευρώ καταρρέει και η ευρωζώνη τελεί υπό διάλυση...
Αυτή την ώρα, η Ελλάδα έχει ανάγκη από κυβέρνηση που θα υπηρετήσει τους πολίτες. Ξεκάθαρα και χωρίς «ψιλά γράμματα». Οι ώρες είναι ιστορικές, το ίδιο και οι ευθύνες. Να σταματήσει η ΝΔ να συνεργάζεται με πολιτικούς που έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Να φύγουμε από το θέατρο του παραλόγου. Να πάμε σε εκλογές για να μιλήσει ο λαός. Η Ιστορία σας καλεί, κ. Πρόεδρε, να αποδείξετε στην πράξη ότι υπάρχουν και πολιτικοί που με ειλικρίνεια λένε στο λαό ότι υπάρχει ελπίδα. Ότι υπάρχουν πολιτικοί που δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να πεθάνει, που θα πουν ένα «όχι» στα ξένα συμφέροντα. Πολιτικοί που θα δείξουν ότι εδώ είναι η Ελλάδα που πρόσφερε τα φώτα της γνώσης και του πολιτισμού σε όλον τον κόσμο.
Η μνημονιακή πολιτική δεν είναι μονόδρομος, όπως μας υποδεικνύει ο Ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι που εξήγγειλε επώδυνα μέτρα αλλά και αύξηση συντάξεων σε όρια επιβίωσης ή ότι καμία επιχείρηση δεν θα υποχρεούται στην καταβολή του ΦΠΑ, αν προηγουμένως δεν λάβει τα χρήματα που της οφείλει το Δημόσιο.
Γιατί όταν το κράτος δεν σέβεται τους πολίτες του, δεν μπορεί να περιμένει σεβασμό από αυτούς. Και καμία χώρα που δεν σέβεται τον εαυτό της, δεν μπορεί να περιμένει σεβασμό από τους ξένους.
Κύριε Πρόεδρε,
Σας μεταφέρω την κραυγή απόγνωσης των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Βάλτε ένα τέλος στο θέατρο σκιών. Αποσύρετε τώρα τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν πρέπει να γίνουμε συνένοχοι στο εθνικό έγκλημα. Συνταχθείτε απόλυτα με το λαό που προσβλέπει στο πρόσωπό σας ως μοναδική ελπίδα αυτή τη στιγμή για αλλαγή πολιτικής και ένα καλύτερο αύριο. Είναι ιστορική ευθύνη να πούμε όλη την αλήθεια στους πολίτες. Μιλήστε για την πραγματικότητα που έρχεται ολοταχώς, κάντε το χωρίς ταμπού και χωρίς φοβικότητα.
Γιατί είτε ευρώ είτε δραχμή, είναι καιρός να βάλουμε μπροστά την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ούτε τις τράπεζες ούτε τα διεθνή συμφέροντα και τους υπηρέτες τους.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

spnews.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news