facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Απάντηση Παπουτσή στις αιχμές Καμίνη για το κέντρο της Αθήνας

Σε παραλείψεις ετών αποδίδει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας και κάνει λόγο για συλλογικές και διαχρονικές ευθύνες, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη για οργανωμένο έγκλημα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπεραμύνεται της δράσης του, αναφέροντας εκτενώς τις δραστηριότητες της ΕΛΑΣ και κάνει λόγο για ισοπεδωτική κριτική σε βάρος του.

Μεταξύ άλλων το υπουργείο αναφέρει: “Οι ευθύνες για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι συλλογικές και διαχρονικές. Επί σειρά ετών, τόσο η Πολιτεία όσο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση επέδειξαν ασθενή αντανακλαστικά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αιτίες και τις παθογένειες μιας κατάστασης που δεν τιμά την πρωτεύουσα της χώρας.

Επί σειρά ετών, αγνοήθηκαν οι επιπτώσεις από την υπερσυσσώρευση μεταναστών, την απομάκρυνση των Υπηρεσιών από το Κέντρο, τη δημιουργία τοπικών υπεραγορών στην περιφέρεια της πρωτεύουσας, τη μετακίνηση των πολιτών και την εγκατάστασή τους στην ευρύτερη περιοχή. Ούτε προβλέφθηκαν, ούτε αντιμετωπίστηκαν εν τη γενέσει τους οι παράγωγες συνέπειες αυτής της εξέλιξης όπως λ.χ. η μικροεγκληματικότητα και τα εγκλήματα του δρόμου".

Επίσης αναφέρει ότι τον τελευταίο χρόνο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν 1.581 πορείες.

"Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, από την Άνοιξη του 2011, ουσιαστικά, άρχισε σταδιακά να εφαρμόζεται το ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κέντρου της Αθήνας. Τότε, προσδιορίστηκαν για πρώτη φορά οι ευθύνες και οι ρόλοι σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία. Και από τότε ξεκίνησε ο συντονισμός των προσπαθειών με την ευθύνη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ. Θόδωρου Πάγκαλου.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με επιχειρησιακό φορέα την Ελληνική Αστυνομία, εκλήθη να εφαρμόσει συγκεκριμένες δράσεις που του ανατέθηκαν. Και τις υλοποιεί με συστηματικό τρόπο σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο που δεν επιτρέπει την πλήρη επάρκεια της ΕΛ.ΑΣ. σε μέσα και προσωπικό".

"Η ισοπεδωτική κριτική που ασκείται προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αδικεί τις υπεράνθρωπες προσπάθειες και τα υπαρκτά αποτελέσματα καθώς επιχειρείται από πολλές πλευρές να μεταφερθεί στο Υπουργείο τόσο το βάρος των ευθυνών του παρελθόντος όπως και οι ευθύνες , η ολιγωρία και οι ανεπάρκειες των συναρμόδιων φορέων , σήμερα”.

Χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης δήλωσε ότι "ο Δήμος της Αθήνας δεν διαθέτει τα μέσα να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα" και ότι απαιτείται συντονισμένη δράση για τη βελτίωση της εικόνας της πρωτεύουσας.

enet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news