facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Οι «άσχημοι Γερμανοί» και η «επικίνδυνη» καγκελάριος

Τα γερμανικά φαντάσματα του παρελθόντος ζωντάνεψε η κρίση στην ευρωζώνη, διατείνεται ο αρθρογράφος του γερμανικού περιοδικού «Σπίγκελ» (Spiegel), ο οποίος καταλογίζει στη Γερμανίδα καγκελάριο ένα ξύπνημα του γερμανικού εθνικισμού, ανάλογο των τσιτάτων του Σλέγκελ τον 19ο αιώνα.



Η άκαμπτη στάση της Άνγκελα Μέρκελ κατέστρεψε το έργο γενεών, υποστηρίζει το δημοσίευμα με τίτλο «Εμείς οι άσχημοι Γερμανοί». Θα ήταν προτιμότερο η Μέρκελ να παλεύει στο πλευρό των Ευρωπαίων εταίρων ακόμα κι αν ο δρόμος είναι λανθασμένος, από το να στέκεται μόνη της ψάχνοντας τους «σωστούς», τονίζει.

Η κριτική στη Γερμανίδα καγκελάριο έρχεται πλέον και από το ίδιο της το κόμμα. Πολιτικός των Χριστιανοδημοκρατών σχολίασε πρόσφατα: «Τώρα η Ευρώπη θα μιλά γερμανικά;», ενώ ευρωπαϊκές εφημερίδες παρουσιάζουν τη Μέρκελ με το χαρακτηριστικό μουστάκι του Χίτλερ.

Τα στερεότυπα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου έχουν επιστρέψει. «Οι άσχημοι Γερμανοί είναι εδώ», γράφει το Spiegel, καθώς έχει η Γερμανία βγαίνει από την «ειρηνική» περίοδο των 20 χρόνων της επανένωσης.

«Η καγκελάριος είναι επικίνδυνη»

Μαθήματα γερμανικής ηγεμονίας παραδίδει το τελευταίο διάστημα η Άνγκελα Μέρκελ, γεγονός που κατά το Spiegel οφείλεται στην ανυπομονησία να φύγουν επιτέλους τα βαρίδια της μεταπολεμικής περιόδου, που ήθελε μια Γερμανία χαμηλών τόνων.

«Στην κρίση του ευρώ η Ευρώπη πρέπει να ακολουθήσει το γερμανικό μοντέλο». «Οι Γερμανοί άκουγαν για αρκετό διάστημα και μιλούσαν με χαμηλή φωνή». Η Μέρκελ θέλει να αλλάξει αυτή την παράδοση, γι' αυτό είναι μια «επικίνδυνη καγκελάριος».

Η άκαμπτη πολιτική της βάζει σε κίνδυνο τη δουλειά όλων των προκατόχων της, μετά τον πόλεμο. Η σιδηρά πυγμή της Μάργκαρετ Θάτσερ δεν ταιριάζει στη Γερμανία, υποστηρίζει ο αρθρογράφος .

Η Μέρκελ πρέπει να δώσει χώρο στην Ευρώπη. Άλλωστε είναι φυσικός και αυτή είναι η εξίσωση που πρέπει να λύσει.

«Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με το ευρώ. Όμως ένα είναι σίγουρο: Αν η Μέρκελ συνεχίσει έτσι, η Γερμανία θα μείνει χωρίς φίλους», καταλήγει το Spiegel.

newsbomb.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news