facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

«Η Μέρκελ εντείνει το ρυθμό στο μαραθώνιο διάσωσης του ευρώ»

Καυστικά σχόλια του Spiegel για τον «μαραθώνιο» που επικαλέστηκε η Μέρκελ στη Βουλή
«Η καγκελάριος αυξάνει τις πιέσεις στους εταίρους για τη διάσωση του ευρώ.

Μαζί με τον Νικολά Σαρκοζί, η Μέρκελ θέλει η Ευρώπη να επεκτείνει τη δημοσιονομική της ένωση μέσα από τροποποιήσεις των συνθηκών της ΕΕ» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, στον απόηχο της χθεσινής ομιλίας της Άγκελα Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Στην Ομοσπονδιακή Βουλή η Άγκελα Μέρκελ παραλλήλισε την κρίση με έναν μαραθώνιο και επιχείρησε να καταστήσει σαφές ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να κόψουμε σύντομα το νήμα. Είμαστε στα 35 χιλιόμετρα ενός εξαντλητικού μαραθωνίου, στον οποίο για να τερματίσουμε πρέπει να ακολουθήσουμε το σωστό δρόμο». Αναφορικά με τις κατηγορίες για καθυστερήσεις που ενδεχομένως να αποβούν μοιραίες για την Ευρωζώνη, η Γερμανίδα Καγκελάριος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «στους μαραθώνιους η γρήγορη εκκίνηση δεν συνεπάγεται και έγκαιρο τερματισμό. Πρέπει να αντέξουμε για το σύνολο της απόστασης». 

«Οπότε αυτό είναι ότι με την κρίση του ευρώ. Είναι ένας μαραθώνιος. Η γραμμή του τερματισμού δεν είναι ακόμα στον ορίζοντα με το πιο δύσκολο κομμάτι πιθανότατα να βρίσκεται ακόμα μπροστά μας, αλλά ακόμα μια καλή συμφωνία έχει ήδη κατακτηθεί» συνέχισε η Άγκελα Μέρκελ ενώπιον του Γερμανικού Κοινοβουλίου, το οποίο στη συνέχεια επιχείρησε να καθησυχάσει λέγοντας ότι «εμείς έχουμε φροντίσει να διαρκέσουν οι δυνάμεις μας ως το τέλος».

«Οι βουλευτές στα έδρανα της αντιπολίτευσης παραμένουν επιφυλακτικοί, την ώρα που η Μέρκελ τους αναλύει τη... φιλοσοφία του μαραθωνίου»αναφέρει το Spiegel παραθέτοντας προς απόδειξη του κλίματος στις τάξεις του γερμανικού κοινοβουλίου, δηλώσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, όπως του Gregor Gysi, ηγέτη της κοινοβουλευτικής ομάδας των αριστερών, ο οποίος σχολίασε καυστικά ότι «αν και έχω πολύ μεγάλη φαντασία, δε μπορώ να φανταστώ τη Μέρκελ να τρέχει σε μαραθώνιο». Ο επικεφαλής του SPD, Jurgen Trittin, σχολιάζοντας παρατήρησε πως «ο μαραθώνιος της Μέρκελ ακόμα δεν έχει καν ξεκινήσει και αυτό είναι αδιανόητο».

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news