facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

«Οι απειλές της Μέρκελ θυμίζουν τον Χίτλερ»

Ότι πρέπει να φύγουν όλοι το γρηγορότερο από την ευρωζώνη εκτιμά ο Νάιτζελ Φαράτζ.

Έχει γίνει θρύλος στο youTube χάρη στα βίντεο με τις ομιλίες του στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου βάλλει με ακραίο τρόπο κατά της ηγεσίας της Ε.Ε., με μια ιδιαίτερη αδυναμία στο Βέλγιο και τον Βαν Ρομπάι! Οι απόψεις του συγκινούν το ακροδεξιό κοινό αλλά κυρίως τον βρετανικό σοβινισμό.

Ο λόγος για τον Βρετανό ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ που απαντάει στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» σε μια σειρά ερωτήσεων.

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τα αποτελέσματα της πρόσφατης ευρωπαϊκής συνόδου; Είναι πλέον η Ευρώπη γερμανοκρατούμενη;

Σχεδόν απόλυτα με οικονομικούς όρους αλλά όχι επίσημα. Επίσημα έχουμε τώρα ένα μείγμα ελέγχου από τις Βρυξέλλες στα περισσότερα θέματα, μαζί με μία διακυβερνητική ευρωζώνη, που ασχολείται με οικονομικά θέματα. Το δεύτερο συστατικό αυτού του μείγματος είναι απολύτως κυριαρχούμενο από τη Γερμανία.

Έχει, μεταξύ άλλων, ειπωθεί: «τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια Ευρώπη που έχει έναν Γερμανό για πάπα κι έναν Ιταλό για κεντρικό τραπεζίτη;» Εσείς τι λέτε;

Λοιπόν, το πρόβλημά μας εδώ είναι ότι έχουμε ένα εντελώς ακατάλληλο κοινό νόμισμα -και παράλληλα μια εντελώς ακατάλληλη ΕΚΤ- κι ένα Βατικανό το οποίο αγνοεί τον κληρονομικά αντιχριστιανικό χαρακτήρα της Ε.Ε. και υποστηρίζει την Ε.Ε. δίχως την παραμικρή επιφύλαξη.

Θα δούμε ένα ισχυρότερο ή ένα πιο αδύναμο ευρώ τα επόμενα χρόνια;

Το ευρώ μικραίνει. Χτίσθηκε πάνω σε σαθρά θεμέλια και όσο περισσότερο επιβιώνει τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα. Στο τέλος, οι συμμετέχοντες σε αυτό θα ξυπνήσουν από το μεγαλομανιακό πολιτικό όνειρό τους -γιατί αυτό είναι το ευρώ- και θα επιστρέψουν στα ελεύθερα κυμαινόμενα νομίσματα.

Γιατί συγκεντρώνετε τα πυρά σας στον Βαν Ρομπάι και τη χώρα του, το Βέλγιο; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος γι' αυτό;

Ναι, ο Ρομπάι είναι ο κατ' όνομα επικεφαλής της Ε.Ε. και η Ε.Ε. έχει τη βάση της στο Βέλγιο. Το Βέλγιο είναι μια μη ρεαλιστική συνάθροιση ετερόκλητων γλωσσικών ομάδων, που δεν έχουν καμία πραγματική δημοκρατική ενότητα, συνεπώς το Βέλγιο είναι -εξαιτίας αυτού τού χαρακτηριστικού του- το πρωτότυπο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχετε χαρακτηρίσει τον Βαν Ρομπάι «σιωπηλό» αλλά και «θορυβώδη δολοφόνο». Τελικά, τι από τα δύο είναι;

Είπα ότι είναι ο σιωπηλός δολοφόνος της δημοκρατίας και είναι όντως αυτό -φτερουγίζει σαν στοιχειό από καγκελαρία σε καγκελαρία, από ινστιτούτο σε ινστιτούτο, εκτελώντας τη δολοφονική εργασία του.

Σας επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ επειδή απευθυνθήκατε στον Βαν Ρομπάι χρησιμοποιώντας μια κάπως βαριά λέξη («πατσαβούρα»).

Επρόκειτο για ένα παράλογο λάθος εκ μέρους των αρχών, η επιβολή του προστίμου. Εγώ, πάντως, δημιούργησα ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο απ' αυτό.

Όποτε κάνετε τέτοια σχόλια στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, τι ατμόσφαιρα επικρατεί;

Συνήθως εχθρική, που εκδηλώνεται με φωνές.

Πιστεύετε ότι τελικά η Ελλάδα θα κατορθώσει να μείνει στην ευρωζώνη ή θα πεταχτεί έξω, με τους όρους των Γάλλων και των Γερμανών;

Η ευρωζώνη θα διαλυθεί. Όλοι πρέπει να φύγουν -και όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Η Ελλάδα πρέπει να αποκηρύξει το χρέος της και να επιστρέψει στη δραχμή, τώρα!

Έχετε χαρακτηρίσει τις ορισθείσες από την Ε.Ε. κυβερνήσεις Ελλάδας και Ιταλίας «κυβερνήσεις ανδρείκελων», αλλά ο κόσμος μοιάζει να τις εμπιστεύεται. Για ποιον λόγο;

Σε πολύ μεγάλο βαθμό βρίσκεται σε συνθήκες ισχυρού σοκ -προσθέστε σε αυτό το ρεύμα παραπληροφόρησης που βγαίνει προς τα έξω από τα μίντια και, παρότι σιχαίνομαι που το λέω, οι Έλληνες μοιάζουν να έχουν ξεχάσει την αξία της δημοκρατίας - ακόμη και το τι αυτή σημαίνει.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πολιτική φιλοδοξία σας;

Να οδηγήσω τη Βρετανία εκτός Ε.Ε. και να δω αυτή την ελεεινή αντιδημοκρατική αυτοκρατορία της Ε.Ε. να καταρρέει πίσω μας...

Ο θρίαμβος της Μέρκελ στη σύνοδο αποτελεί μια ρεβάνς για το «lebensraum», τον ζωτικό χώρο εξάπλωσης που επιζητούσε ο Χίτλερ, αυτή τη φορά με οικονομικά και όχι στρατιωτικά όπλα;

Υπάρχουν ομοιότητες, ιδίως στις απειλές και τις φιλοπόλεμες δηλώσεις που έχουν γίνει από κάποιους γερμανούς αξιωματούχους. Δυστυχώς οι περισσότεροι Γερμανοί τις αγνοούν -τόσο ανώδυνα που είναι τα μίντιά τους- και είμαι βέβαιος ότι θα ενίσταντο με σφοδρότητα, εάν τις γνώριζαν.

Σε μια από τις ομιλίες σας είπατε ότι «οδηγούμαστε σε μια Ευρώπη υπό γερμανική κατοχή, κάτι για την αποφυγή του οποίου χιλιάδες προγόνων μας έχυσαν το αίμα τους». Νομίζετε ότι η Αγγλία, όπως συνέβη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει να διαδραματίσει ρόλο στη σωτηρία της Ευρώπης από τη γερμανική μπότα;

Ναι, αν και το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από την παλιά «γερμανική μπότα». Πρόκειται για μια υπερεθνική συνωμοσία εμπορικών και πολιτικών ελίτ, η οποία επεκτείνεται πολύ πέρα από την Ε.Ε. Παρ' όλα αυτά, η ιστορία όντως δείχνει να επαναλαμβάνεται -και η Γερμανία βρίσκεται και πάλι στη λάθος πλευρά...

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news