facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Η Μόσχα παρέδωσε στη Δαμασκό πυραύλους Κρουζ

Παρά τις αντιδράσεις ΗΠΑ και Ισραήλ.

Η Ρωσία παρέδωσε στη Συρία ένα κινητό σύστημα παράκτιας άμυνας που περιλαμβάνει πυραύλους Κρουζ κατά πλοίων στο πλαίσιο σύμβασης που συνήφθη το 2007, δήλωσε σήμερα μια ρωσική στρατιωτική-διπλωματική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.


«Οι υπερηχητικοί πύραυλοι κατά πλοίων Iakhont παραδόθηκαν στη Συρία, στο πλαίσιο του κινητού συστήματος παράκτιας άμυνας Bastion», διευκρίνισε η πηγή, αρνούμενη να προσδιορίσει τον όγκο και την ημερομηνία αυτής της παράδοσης.

Σύμφωνα με άλλη πηγή που επικαλείται το Interfax, η Δαμασκός σκοπεύει να λάβει τουλάχιστον δύο συστήματα Bastion, που το καθένα αποτελείται από έως και 36 πυραύλους Κρουζ Iakhont.

Η σύμβαση εκτιμάται σε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Interfax. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ δήλωσε το Φεβρουάριο ότι η Μόσχα προτίθεται να εκπληρώσει την σύμβασή της να παραδώσει πυραύλους Κρουζ στη Συρία -τότε σε φάση υλοποίησης- παρά την αντίθεση του Ισραήλ, που ανησυχεί ότι αυτά τα όπλα θα πέσουν στα χέρια της λιβανικής Χεζμπολάχ.

Σύμμαχος της Συρίας από τη σοβιετική εποχή, η Ρωσία έχει δηλώσει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες ότι είχε την πρόθεση να συνεχίσει τις παραδόσεις όπλων σε αυτή τη χώρα, παρά τις εκκλήσεις κυρίως της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον να ταχθεί με την «σωστή πλευρά της ιστορίας».

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news