facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Παπανδρέου: Λύση η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό

«Χρειάζεται πνεύμα ομοψυχίας πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες»

Έκκληση να επιδείξουν όλοι πνεύμα εθνικής ομοψυχίας, μακράν των όποιων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης.


Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «οι προτάσεις, που έχουμε καταθέσει για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στο πλαίσιο της κόκκινης γραμμής που διαμορφώθηκε με εθνική συνεννόηση, προσφέρουν ένα εποικοδομητικό πλαίσιο διαπραγματεύσεων προς την κατεύθυνση αυτή».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως «η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), αποτελεί την καλύτερη δυνατή βάση για την εξεύρεση ενός έντιμου συμβιβασμού αμοιβαίως επωφελούς που δεν θα δημιουργεί νικητές και ηττημένους, αλλά θα θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας υγιούς και σταθερής διμερούς σχέσης που θα βασίζεται στην αρχή του σεβασμού της καλής γειτονίας και θα ενισχύσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news