facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Απειλεί με βέτο ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον

Υποχώρηση στις γαλλογερμανικές αξιώσεις για τις ρυθμίσεις στις χρηματαγορές, ή ‘βέτο’ στα σχέδια αλλαγής των συνθηκών. Αυτές οι πληροφορίες διαρρέουν από κύκλους της ΕΕ σχετικά με τις προθέσεις του Ντέιβιντ Κάμερον.


Αποφασισμένος να μπλοκάρει το γαλλο-γερμανικό σχέδιο για αλλαγή της συνθήκης της Λισαβόνας, σε περίπτωση που θιγούν τα βρετανικά συμφέροντα είναι ο Ντέιβιντ Κάμερον. Κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση του, η όποια προσπάθεια επιβολής φόρου επί των τραπεζικών συναλλαγών, κάτι που πλήττει άμεσα την υπόσταση του Σίτι του Λονδίνου ως βασικού χρηματοπιστωτικού κέντρου της Ευρώπης.

Ωστόσο, ο κ. Κάμερον συντάσσεται στη φάση αυτή με την φιλο-ευρωπαϊκή πτέρυγα του κόμματός του απορρίπτοντας το αίτημα 80 ευρωσκεπτικιστών βουλευτών για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Δεν θα υπογράψω μια συνθήκη που δεν θα διασφαλίζει την κοινή αγορά και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες», δήλωσε στο BBC ο Βρετανός Πρωθυπουργός, ενώ σε άρθρο του στους Times κρίνει εμμέσως πλην σαφώς ως όχι ιδιαίτερα πειστική την προτεινόμενη από Μέρκελ-Σαρκοζί, αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση της ευρωζώνης.

«Αν θέλουν να προχωρήσουν σε μια ξεχωριστή συνθήκη, μόνο με τους 17, δεν βλέπω πως θα μπορέσουν να το πετύχουν χρησιμοποιώντας τους υπάρχοντες ευρωπαϊκούς θεσμούς που αφορούν ολόκληρη την ΕΕ επισημαίνει ο Βρετανός πρωθυπουργός και καταλήγει. «Αν πάλι ζητούμενο είναι η διασφάλιση του ευρώ, εμείς θα βοηθήσουμε μόνον αφού προηγουμένως διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας. Αν αυτό δεν γίνει, νέα συνθήκη δεν θα υπάρξει».

skai.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news