facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Τους κοροϊδέψαμε τους… κουτόφραγκους

«Όταν ο Νικολά Σαρκοζί ανέφερε ότι “μερικοί” σίγουρα δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι εννοούσε την Ελλάδα και δεν είναι η πρώτη φορά που οι καταχρεωμένοι Έλληνες ακούν ότι δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στο κοινό νόμισμα» γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Η εφημερίδα αναφέρεται στο γεγονός ότι η συζήτηση και οι προβλέψεις ότι η Ελλάδα δεν «αντέχει» και ούτε θα έπρεπε να εισαχθεί στην Ευρωζώνη φαίνεται ότι θα συνεχιστούν.

Η συζήτηση ότι είναι πιθανή μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι μάλλον δύσκολο να σταματήσει σύντομα, υποστηρίζει η εφημερίδα. Οικονομολόγοι από τη γερμανική «Deutsche Bank» προβλέπουν ότι η πιθανότητα η Ελλάδα να βγει από την ομάδα των «17» συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των 10 πιο πιθανών και μεγαλύτερων κινδύνων εντός της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον «Guardian», οι Ευρωπαίοι «παραπλανήθηκαν». Μάλιστα, αναφέρει και ένα χαρακτηριστικό περιστατικό: Όταν ο Γάλλος πρόεδρος και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες προσγειώθηκαν στην Ελλάδα για την υπογραφή της ένταξης της χώρας μας στο κλαμπ των Ευρωπαίων, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε δώσει εντολή να γίνουν έργα ανάπλασης στον κεντρικό δρόμο που ενώνει το αεροδρόμιο με το κέντρο της πόλης. Σε χρόνο-ρεκόρ, ο δρόμος μετατράπηκε σε έναν αυτοκινητόδρομο, τεσσάρων λωρίδων. Στον ντ’ Εστέν και τους Ευρωπαίους εταίρους άρεσε αυτό που είδαν… καθ’ οδόν.
Όμως, «τους είχαν… κοροϊδέψει», καταλήγει το δημοσίευμα.

zougla.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news