facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις μέχρι και 80% με νομοσχέδιο εξπρές

Το νέο “ψαλίδι” στις επικουρικές συντάξεις, κατά μέσο όρο 15%, που θα εισηγηθεί στο επόμενο υπουργικό ο Γιώργος Κουτρουμάνης, το τρίτο σε διάστημα 5 μηνών, θα προωθηθεί στη Βουλή με διαδικασίες εξπρές έως τις 15 Ιανουαρίου ενώ οι περικοπές θα ισχύσουν αναδρομικά από την πρωτοχρονιά.
Σύμφωνα, με τα όσα αναφέρει το megatv.com οι μεγαλύτερες μειώσεις θα είναι έως 35%, των επικουρικών, στα ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών εξαιτίας Στο ΕΤΕΑΜ, που καλύπτει 670.000 συνταξιούχους η περικοπή θα είναι κλιμακωτή και κατά μέσο όρο θα κυμαίνεται στο 10%. Έτσι η υψηλότερη σύνταξη από 1.000 ευρώ που ήταν, τον Αύγουστο μειώθηκε στα 930 ευρώ, το Νοέμβριο στα 907 ευρώ και τον Ιανουάριο θα φτάσει στα 817 ευρώ. Αντίστοιχα η μέση σύνταξη που κυμαίνεται στα 250 ευρώ, δεν είχε μείωση τον Αύγουστο, “ψαλιδίστηκε” στα 220 ευρώ το Νοέμβριο και θα φτάσει στα 198 ευρώ τον Ιανουάριο.
Η ενοποίηση των ταμείων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το megatv.com, κρίθηκε αναγκαία γιατί οι αναλογιστικές μελέτες που έχει στα χέρια του ο κ. Κουτρουμάνης δείχνουν ότι για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ταμείων πρέπει να μειωθεί, κατά 80% το επικουρικό των ναυτικών, κατά 34% το ΕΤΕΑΜ, κατά 32% το ΤΕΑΔΥ, κατά 45% το ταμείο των υπαλλήλων φαρμακευτικών εταιριών και των ναυτικών πρακτόρων και κατά 65% το ταμείο της ΔΕΗ.

asfalisinet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news