facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Το Όσλο προτίθεται να δανείσει 7 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ

Σκοπός να περιορισθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Η Νορβηγία είναι έτοιμη να δανείσει ποσό επτά δισεκατομμυρίων ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μια προσπάθεια περιορισμού της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ανακοίνωσε ο νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η Νορβηγία πρότεινε σήμερα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δάνειο 55 δισεκατομμυρίων κορωνών για να συμβάλει στη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας», είπε ο Στόλντεμπεργκ κατά την εξαμηνιαία συνέντευξη Τύπου. Τη Δευτέρα, οι χώρες της ευρωζώνης συμφώνησαν να προσφέρουν στο ΔΝΤ επιπλέον 150 δισεκατομμύρια ευρώ, με τη μορφή διμερών δανείων, ώστε να υπάρχει ρευστότητα στα ταμεία του.

Ο στόχος που ορίστηκε στην τελευταία ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις 8 και 9 Δεκεμβρίου είναι να συγκεντρωθεί συνολικό ποσό ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, συνυπολογίζοντας τη συμμετοχή κι άλλων ευρωπαϊκών χωρών που δεν είναι μέλη της ευρωζώνης.

«Ενεργούμε με τον τρόπο αυτό γιατί είναι προς το συμφέρον μας να αποκαταστήσουμε επαρκώς την τάξη στη διεθνή οικονομία, ώστε να υπάρξει έξοδος από την κρίση στην οποία έχουμε παγιδευτεί σήμερα».

Η Νορβηγία δεν είναι μέλος της ΕΕ, αλλά τα κράτη μέλη της απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών της σκανδιναβικής χώρας.

Αν η οικονομία της παραμένει ισχυρή λόγω των πετρελαϊκών επενδύσεων, η Νορβηγία ανησυχεί για τα οικονομικά προβλήματα των ευρωπαίων εταίρων της, καθώς κινδυνεύει να μειωθεί η αγορά στην οποία εξάγει τα αγαθά της.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news