facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Βουλή: 7 δισ. ευρώ διαφυγόντα κέρδη από τον παράνομο τζόγο

«Δύσκολος ο εντοπισμός τους» λέει η Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων.

Σε 7 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα έσοδα των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του παράνομου τζόγου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) κ. Ευγ. Γιαννακόπουλο, ο διορισμός του οποίου στην θέση αυτή εγκρίθηκε (κατά πλειοψηφία) από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Πρόκειται για διαφυγόντα κέρδη από τα οποία το ελληνικό δημόσιο δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ!
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακόπουλος «όλος ο έλεγχος είναι ηλεκτρονικός και η δουλειά της επιτροπής είναι να οργανώσει το πλαίσιο μέσα στα οποία θα κινείται ο νόμιμος στοιχηματισμός, ώστε να διασφαλιστούν τα έσοδα για το δημόσιο». Κατά τον ίδιο υπολογίζεται ότι είναι περίπου 7 δισ. ευρώ τα έσοδα από το νόμιμο τζόγο και άλλα 7 δισ. ευρώ από τον παράνομο τζόγο, ποσό το οποίο υπολογίζεται συνολικά γύρω στα 15 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 7 δισ. είναι (φορο)διαφυγόντα.

Μάλιστα παραδέχθηκε ότι ο εντοπισμός τους «είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά» ενώ εξέφρασε την ευχή μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο να έχει μπει η Ε.Ε.Ε.Π. «σε ένα πρώτο έστω αυλάκι».
Αίσθηση προκάλεσαν τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Αθ. Τσούρας ο οποίος ανέφερε ότι «στην Ελλάδα λειτουργούν περισσότεροι από 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού και 150.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι παρέχουν παράνομα παιχνίδια».
Όπως διευκρίνισε ο κ. Γιαννακόπουλος «η επιτροπή για τα τυχερά παιχνίδια δεν θα εποπτεύει τον ΟΠΑΠ, θα ρυθμίζει μόνο τα παίγνια, δεν θα ρυθμίζει τα χρήματα του Οργανισμού», ενώ ανέφερε ότι «η επιλογή των παιχνιδιών θα γίνεται από τον ΟΠΑΠ», επισημαίνοντας ότι «από τις 35.000 μηχανές («φρουτάκια») ο ΟΠΑΠ θα κρατήσει τις 16.500 και τις άλλες θα τις δημοπρατήσει ο ίδιος». Ωστόσο, είπε ότι «αυτό δεν προχωράει γιατί ακόμα δεν υπάρχει το κατάλληλο πλαίσιο».

tovima.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news