facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Μαύρη τρύπα-ρεκόρ, ύψους 6,9 δισ. ευρώ στο 11μηνο

Τρύπα-μαμούθ ύψους 6,886 δισ. ευρώ παρουσιάζει ο προϋπολογισμός στο εντεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, κυρίως λόγω της δραματικής υστέρησης των εσόδων αλλά και λόγω της σημαντικής υπέρβασης των δαπανών.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, τα καθαρά έσοδα στο 11μηνο ανήλθαν στα 43,833 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας υστέρηση έναντι του, δις αναθεωρηθέντος προς τα κάτω, στόχου του προϋπολογισμού κατά 5,473 δισ. ευρώ.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της απόκλισης, αρκεί να αναφερθεί ότι μέσα στο Δεκέμβριο οι συνολικές καθαρές εισπράξεις του δημοσίου θα πρέπει να ανέλθουν στα 7,4 δισ. ευρώ, ενώ κατά μέσο όρο το πρώτο ενδεκάμηνο εισπράττονται μηνιαίως 3,9 δισ. ευρώ. Στο σκέλος των δαπανών, στο 11μηνο, ξοδεύτηκαν 3,7 δισ. περισσότερα σε σχέση με όσα είχαν ξοδευτεί την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Συγκεκριμένα ξοδεύτηκαν 62,7 δισ. ευρώ έναντι 59 δισ. ευρώ (αύξηση 6,2%), έναντι στόχου συγκράτησης της αύξησης στο 3,8%. Η υπέρβαση των δαπανών με βάση αυτά τα στοιχεία ανέρχεται στο 1,413 δισ. ευρώ.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news