facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Υποβάθμισε 5 ευρωπαϊκές τράπεζες ο Οίκος Fitch

«Δέχονται τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης της Ευρωζώνης»

Σε υποβάθμιση πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings. Πρόκειται για τις τράπεζες Banque Federative du Credit Mutuel, Credit Agricole, Danske Bank, OP Pohjola Group και Rabobank Group. Στην έκθεση αναφέρεται ότι η Ευρώπη δεν προχώρησε σε ουσιαστικές αλλαγές σχετικά με την κρίση χρέους αλλά σε μικρές βελτιώσεις.

Συγκεκριμένα για την Credit Agricole ο αμερικανικός οίκος αξιολογεί τη μακροχρόνια πιστοληπτική ικανότητά της με A+ από ΑΑ-, ενώ χαρακτηρίζει τις προοπτικές «σταθερές». Η Banque Federative du Credit Mutuel (BFCM) υποβαθμίζεται σε A+ από AA-, η Danske Bank σε A από A+, η OP Pohjola Group σε A+ από AA- και η Rabobank Group σε AA από AA+.

Σύμφωνα με την έκθεση του οίκου «οι εν λόγω τράπεζες έχουν και συνεχίζουν να βελτιώνουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια και ρευστότητα, κάτι που κρίνεται ως θετικό από τον οίκο».

Ωστόσο, σημειώνει η Fitch «οι αρνητικές προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και η έλλειψη εμπιστοσύνης των αγορών στον τραπεζικό κλάδο οδήγησε στη σημερινή υποβάθμιση» και προσθέτει πως «η αβεβαιότητα για το πως η ευρωπαϊκή κρίση θα ξεπεραστεί και τι μέτρα θα λάβουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν άμεσες επιπτώσεις στην επίδοση των εμπορικών τραπεζών».

Ο βασικός λόγος υποβάθμισης της Danske Bank και της Credit Agricole σύμφωνα με τον Οίκο, είναι το γεγονός ότι «διαθέτουν θυγατρικές σε προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης».

Για τις υπόλοιπες τράπεζες η Fitch αναφέρει ότι «δέχονται τις έμμεσες αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης της Ευρωζώνης».


newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news