facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Στα 40 δισ. ευρώ οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 50%, όπως αποφασίστηκε στην Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, δημιουργεί ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών τουλάχιστον 40 δισ. ευρώ.


Αυτό υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Ο υπουργός Οικονομικών για ακόμα μια φορά τόνισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει με κοινές μετοχές, ενώ σημείωσε ότι σέβεται την ιδιωτική φύση των ιδρυμάτων.

Για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI), o Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις είναι "ευαίσθητες και εμπεριέχουν ρίσκο" ενώ χαρακτήρισε τη διαγραφή ελληνικού χρέους ως μια "πρωτοφανή ευκαιρία". Παράλληλα, επανέλαβε ότιαπαιτείται συμμετοχή του 100% των ομολογιούχων για να πετύχει το πρόγραμμα.

Για τα νέα μέτρα ύψους 1% του ΑΕΠ (περίπου 7 δισ. ευρώ) που πρέπει να εξειδικευτούν την διετία 2013 – 2015, τόνισε πως αυτό θα γίνει μετά τις εκλογές.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την προσδοκία ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 9 Δεκεμβρίου θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Η ενοποίηση του ευρώ δεν μπορεί να μείνει ανολοκλήρωτη, σημείωσε.

Τέλος αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2012, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι είναι ένας προϋπολογισμός ανάκτησης της αξιοπιστίας αλλά και μια επίσημη δέσμευση της χώρας για υλοποίηση των μέτρων.

newsbomb.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news