facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Υποβάθμιση 4 μεγάλων τραπεζών της Αυστραλίας

H Standard & Poor's μείωσε κατά μία βαθμίδα το αξιόχρεό τους

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's υποβάθμισε σήμερα την βαθμίδα στην οποία τοποθετεί το αξιόχρεο των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών της Αυστραλίας.


Το αξιόχρεο των τραπεζών ANZ, Commonwealth, National Australia και Westpac μειώθηκε κατά μία βαθμίδα, σε AA-, στην τέταρτη υψηλότερη βαθμολογία βάσει του νέου συστήματος αξιολόγησης του S&P's.

Πάντως οι τράπεζες αυτές παραμένουν στις ελάχιστες διεθνώς οι οποίες διατηρούν υψηλή αξιολόγηση. Η μεταβολή σημειώθηκε μετά την υποβάθμιση 15 μεγάλων τραπεζών στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες που ανακοίνωσε ο S&P's.

Η αξιολόγηση της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας της Αυστραλίας, της Macquarie, υποβαθμίστηκε δύο βαθμίδες, από A- σε BBB, πέφτοντας στην ένατη υψηλότερη βαθμολογία. Ο S&P's αιτιολόγησε την απόφασή του σημειώνοντας ότι η Macquarie έχει πολλές επενδύσεις εκτός της Αυστραλίας, που θεωρεί περισσότερο επιρρεπείς σε κινδύνους σε σύγκριση με την πιο σταθερή εγχώρια αγορά.

Η ανακοίνωση των υποβαθμίσεων σημειώνεται καθώς οι οίκοι αξιολόγησης καθιστούν σταδιακά πιο αυστηρές τις αξιολογήσεις του οικονομικού κινδύνου, τρία χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ξέσπασε ενώ αποδίδονταν οι υψηλότερες δυνατές βαθμολογίες σε ενοποιημένα επενδυτικά πακέτα που αποτελούνταν από ενυπόθηκα δάνεια και ασφάλιστρα γι' αυτά.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news