facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Βενιζέλος: «Κύρωση της νέας σύμβασης με τα 3/5 της βουλής»

Με αυξημένη πλειοψηφία 3/5 από την ελληνική Βουλή θα κυρωθεί ο νέος δημοσιονομικός κανόνας, ο οποίος αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.


«Πρόκειται ουσιαστικά για την κύρωση μιας διεθνούς σύμβασης που θα ψηφιστεί από τη Βουλή στη βάση του άρθρου 28 του Συντάγματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε ότι ο κανόνας δεν μπορεί να προστεθεί τώρα στα Σύνταγμα της χώρας, καθώς η αναθεώρησή του επιτρέπεται από το 2013.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αρνήθηκε κατηγορηματικά σήμερα από τις Βρυξέλλες, να μετάσχει σε συζητήσεις, που αφορούν τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ και έκανε έκκληση για ενότητα προκειμένου το εθνικό σκάφος να περάσει τον κάβο.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση που έχει ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ για τη διαδοχή, δήλωσε ότι τη στιγμή που η χώρα δίνει μάχη για να μείνει όρθια μέσα σε δύσκολες ευρωπαϊκές συνθήκες, ο ίδιος αρνείται να μετάσχει σε τέτοιου είδους συζητήσεις.

«Ντρέπομαι να μετάσχω σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, η οποία στρέφει το ενδιαφέρον σε θέματα ασύγκριτα μικρότερης σημασίας σε σχέση με το να επιβιώσουμε ως χώρα. Ως υπουργός Οικονομικών έχω χρέος να στηρίξω την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και αυτή είναι η προτεραιότητά μου και υποχρέωσή μου. Υποχρέωσή μας είναι να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Θέλω να ζητήσω συγνώμη αν απασχολούμε την κοινή γνώμη και τον ελληνικό λαό με άλλα θέματα από αυτά που πρέπει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φέρει εις πέρας σημαντικά έργα, όπως τη διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα, τη διαβούλευση για το PSI και την προώθηση ζητημάτων που αφορούν την πραγματική οικονομία και τον ελληνικό λαό. «Έχουμε πλήρη αίσθηση τι περνάει ο ελληνικός λαός», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε: «Χρειαζόμαστε ενότητα και συστράτευση για να περάσουμε αυτόν τον τεράστιο κάβο, για να μείνει το εθνικό σκάφος ασφαλές και για να συνεχίσουμε υπό ασφαλείς συνθήκες».

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει την αναφορά των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό PSI είναι μοναδική και εξαιρετική περίπτωση, ο υπουργός οικονομικών εκτίμησε ότι θα βοηθήσει στις διαβουλεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα. Σημείωσε ότι το σημαντικό στοιχείο των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ότι επιβεβαιώνονται πλήρως οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, ενόψει των κρίσιμων διαβουλεύσεων της επόμενης εβδομάδας για την οριστικοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης, του νέου προγράμματος και του PSI.

iefimerida.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news