facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Χαμένη χρονιά το 2012 για την Ευρώπη

Η Κίνα «ο απελευθερωτής» της παγκόσμιας οικονομίας

Μια νέα «χαμένη» χρονιά αναμένεται να αποτελέσει το 2012 για την Ευρώπη. Η οικονομική επιδείνωση της περιοχής θα βαρύνει την παγκόσμια οικονομία, ωστόσο το αντίβαρο αναμένεται να κρατήσουν ΗΠΑ και αναδυόμενες οικονομίες, στρέφοντας τον κόσμο προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στα ανωτέρω συμπεράσματα κατέληξε έρευνα του Reuters, στην οποία επισημαίνεται ότι οι παγκόσμιες αγορές θα ανακτήσουν ένα μικρό μόλις μέρος από τις βαριές απώλειες του 2011, ενόσω οι ανεπτυγμένες οικονομίες θα οδεύουν με ταχύ βήμα προς την ύφεση.

Η Κίνα και η Βραζιλία, πάντως, φαίνεται πως μετά τα μετά του 2012 θα επιταχύνουν την ανάπτυξή τους.

«Έτσι, η κρίση χρέους της ευρωζώνης δεν θα μετεξελιχθεί σε μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση», αναφέρεται στα πορίσματα της έρευνας.

Στο μεταξύ, το όλο τοπίο σκιάζουν και τα σύννεφα της πολιτικής αστάθειας, καθώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στέκονται σε πήλινα πόδια όπως απέδειξαν οι τελευταίες εκλογές….

Οι αποφάσεις, παράλληλα, περί δημοσιονομικής σύγκλισης, όπως ελήφθησαν στην Σύνοδο της 9ης/12, ανανεώνουν τις ανησυχίες επενδυτών και αναλυτών, καθώς δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο το κατά πόσο κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει στην επίλυση της κρίσης. Γεγονός, φυσικά, που απέδειξαν και οι αγορές, τις επόμενες ημέρες της Συνόδου….

Η έρευνα του Reuters αναδεικνύει την ανησυχία ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν τις ελάχιστες των προσπαθειών για να διεγείρουν την ανάπτυξη, με πρωτοστατούντα τα παραδείγματα της Ιταλίας και της Ισπανίας…

Σημειώνεται ότι οι 27 στους 56 ερωτηθέντες ωστόσο απαντούν ότι Ρώμη και Μαδρίτη δεν θα στραφούν στους μηχανισμούς στήριξης της ΕΕ το 2012.

Στο μεταξύ, η Ινδία υποφέρει εξίσου από ασθενέστερη οικονομική ανάκαμψη, ενώ την ίδια κατάσταση συμμερίζεται και η Βραζιλία. Χαρακτηριστικό είναι ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας μείωσε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη για ακόμη μια φορά στο 3% από 3,5% το 2011 και στο 3,5% το 2012.

To 2012 από ότι φαίνεται θα είναι χρονία αρνητικών ανατροπών για την οικονομία, αλλά και την πολιτική, στο εσωτερικό της ΕΕ.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news