facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Φορολογικές ανατροπές για τους ελεύθερους επαγγελματίες το 2012

Αυξημένα ήταν τα εισοδήματα που δήλωσαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες το 2011 σε σχέση με το 2010 παρά την κρίση και την ύφεση στην ελληνική οικονομία.
Αυτό κατά κύριο λόγω οφείλεται στην εφαρμογή των νέων τεκμηρίων για τους ελεύθερους επαγγελματίες.


Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σε σύνολο 5.448.693 φορολογικών δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί τα δηλωθέντα εισοδήματα έφθασαν τα 100 δισ. ευρώ ποσό που είναι υψηλότερο κατά 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με αυτά που δηλώθηκαν το 2010.

Σε αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) προσανατολίζεται σε φορολογικές ανατροπές το 2012 για περισσότερους από ένα εκατομμύριο επαγγελματίες, με στόχο να εντοπιστούν τα πραγματικά εισοδήματα και να δοθεί τέλος στο φαινόμενο εμφάνισης στην εφορία πενιχρών εισοδημάτων.

Συγκεκριμένα το ΥΠΟΙΚ εισάγει νέου τύπου αντικειμενικά κριτήρια, καταργώντας παράλληλα τη διαδικασία της αυτοπεραίωσης, η οποία ελάχιστα απέδωσε στα ταμεία του δημοσίου.

Στο στόχαστρο μπαίνει η ακίνητη περιουσία, αλλά και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία, όπως οι καταθέσεις οι μετοχές και τα αμοιβαία κεφάλαια που τυχόν κάποιος έχει στην κατοχή του.

Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος θα ελέγχεται επίσης η κατηγορία των τηρουμένων βιβλίων και η μορφή της εταιρίας, καθώς και ο κλάδος και το είδος της δραστηριότητας.

Ρόλο για τους επαγγελματίες θα παίζει η επιφάνεια της επαγγελματικής στέγης, αλλά και οι μισθολογικές και λειτουργικές δαπάνες που περιλαμβάνουν από τον αριθμό του προσωπικού μέχρι τους λογαριασμούς της εταιρίας.

newsbomb.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news