facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Παπαδήμος: Σε περισσότερες δόσεις το χαράτσι το 2012 (Vid)

Σε περισσότερες δόσεις το 2012 θα καταβάλλεται το τέλος ακινήτων. Μειωμένο το χαράτσι για πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια άνεργους. Διαβάστε τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος, καθώς και την εγκύκλιο 




Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής την καταβολή μειωμένου τέλους ακινήτων για πολύτεκνους με χαμηλό εισόδημα, άτομα με αναπηρία, προστάτες ατόμων με βαριά αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους.
Η σχετική εγκύκλιος, όπως είπε ο κ. Παπαδήμος, προβλέπει διαδικασία για διόρθωση λαθών, ενώ θα διευκολυνθεί η καταβολή του τέλους με περισσότερες δόσεις από την επόμενη χρονιά.
Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο εδώ.
Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι το ειδικό τέλος ακινήτων επιλέχθηκε με δεδομένες τις αδυναμίες συλλογής δημοσίων εσόδων.
Επισήμανε ωστόσο, πως όταν ανέλαβε πρωθυπουργός ήταν προτεραιότητά του η αναζήτηση τρόπων, ώστε να μην επιβαρύνονται οι ασθενείς.
"Δεν πληρώνουν όλοι τους φόρους που τους αναλογούν και αυτό είναι παράγων κοινωνικής αδικίας", είπε, σημειώνοντας ότι το σύστημα είσπραξης του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ "έχει σημαντικά πλεονεκτήματα αναλογικότητας".
Παράλληλα, ωστόσο, τόνισε "δεν το θεωρώ σωστό να κόβεται το ρεύμα σε συμπολίτες μας που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος".
Με τη σχετική εγκύκλιο, όπως είπε, "αντιμετωπίζονται πολλά από τα ζητήματα που προκύπτουν", ωστόσο ξεκαθάρισε, ότι δεν είναι δυνατόν να καταργηθεί το ειδικό τέλος, αλλά ότι θα καταβάλλεται σε περισσότερες δόσεις μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Παπαρήγα: "Άδικο και ταξικό 100%" το χαράτσι
Λαμβάνοντας τον λόγο, η κα Παπαρήγα χαρακτήρισε το ειδικό τέλος "άδικο και ταξικό 100%". "Το χαράτσι αυτό δεν πρέπει να το πληρώσει κανείς. Ήδη θα είχε προχωρήσει η διαδικασία κατάργησης γιατί η κατακραυγή είναι πανελλήνια και σε αυτό έπρεπε να κάνει πίσω η κυβέρνηση", είπε.
"Όταν εννοούμε κατάργηση εννοούμε κατάργηση για όλους. Μη μας πείτε ότι αυτό θα ευνοήσει την μεγάλη ακίνητη περιουσία. Υπάρχει τέλος μεγάλης ακίνητης περιουσίας", πρόσθεσε.
Το χαράτσι "δεν είναι μόνο αντιλαϊκό, είναι και αντισυνταγματικό και πέρα από τους κοινοτικούς κανόνες", είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.
Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ

Δεκάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας από το πρωί σήμερα Παρασκευή, όπου συζητούνται οι αιτήσεις ακυρώσεως που έχουν κατατεθεί για την επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Τις προσφυγές κατέθεσαν ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, το Σωματείο "Έλληνες Φορολογούμενοι", ιδιοκτήτες ακινήτων, κά. με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της από 10.10.2011 απόφασης του υπουργού Οικονομικών η οποία επιβάλλει το "χαράτσι" στα ακίνητα. 
Να σημειωθεί ότι εκτός από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, το Σωματείο "Έλληνες Φορολογούμενοι", και τους ιδιοκτήτες ακινήτων, προσφυγές για την ακύρωση του τέλους έχουν καταθέσει η ΑΔΕΔΥ, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, Καλαμάτας, Θεσσαλονίκης, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου και Καβάλας, κ.ά.

news247.gr


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news