facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η Δανία στην προεδρία της ΕΕ από 1η Ιανουαρίου

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές της.  
Με τη Δανία να αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ αναμένεται να ξεκινήσει το νέο έτος.

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, η χώρα παρουσίασε τους στόχους και τις προτεραιότητές της για τους έξι μήνες που θα βρίσκεται στην προεδρία, τονίζοντας ότι θα εργασθεί σκληρά για τη διαμόρφωση μίας πιο υπεύθυνης, δυναμικής, «πράσινης» και σίγουρης Ευρώπης.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του έντυπου δελτίου για θέματα ΕΕ «Agence Europe», ο Δανός Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νικολάι Γουαμέν, δήλωσε τα εξής: «Οι Ευρωπαίοι πολίτες μας ανέθεσαν το δύσκολο έργο της προεδρίας και επιθυμούν να βρούμε λύσεις για τα καθημερινά τους προβλήματα. Σας διαβεβαιώνω ότι θα πορευτούμε με αυτό το στόχο κατά την εξάμηνη διάρκεια της προεδρίας μας».

Ο Δανός Υπουργός ανακοίνωσε ότι η αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους, η γενικότερη οικονομική κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό, θα βρίσκονται στον πυρήνα των συζητήσεων κατά τη διάρκεια της προεδρίας. Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Στόχος είναι η προστασία των Ευρωπαίων πολιτών. Η Δανία θα αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ των χωρών μελών εντός και εκτός ευρωζώνης». Και συνέχισε: «Η χώρα θα ακολουθήσει μια όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική γραμμή διαπραγματεύσεων, με στόχο την ορθή εφαρμογή της δημοσιονομικής συμφωνίας μέσα στο 2012.

Η εν λόγω συμφωνία είναι σημαντική για να προετοιμάσει την Ευρώπη για τις δυσκολίες του "αύριο", καθώς και να την καταστήσει περισσότερο ανταγωνιστική στους τομείς της εκπαίδευσης, της καινοτομίας, της έρευνας και ανάπτυξης και απασχόλησης».

Στον τομέα της Ενιαίας Αγοράς, συνεχίζει το δημοσίευμα, η χώρα σχεδιάζει να ενισχύσει την ανάπτυξη, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Επιπλέον, προετοιμάζει την ενδυνάμωση της «πράσινης» ανάπτυξης, στοχεύοντας στην εντατικότερη προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και σε μια πιο αποτελεσματική ενεργειακή πολιτική.

Όσον αφορά τις Εσωτερικές Υποθέσεις, η δανέζικη προεδρία θα συνεχίσει το Πρόγραμμα της Στοκχόλμης, εστιάζοντας στους τομείς της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ασφάλειας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δανός Υπουργός, «λόγω των ολοένα και αυξανόμενων μεταναστευτικών πιέσεων στον ευρωπαϊκό χώρο, είναι απαραίτητη η οριστικοποίηση ενός ενιαίου ευρωπαϊκού προγράμματος για όσους αναζητούν άσυλο σε ευρωπαϊκό έδαφος».

Τέλος, στον τομέα των Εξωτερικών Σχέσεων, η διαδικασία διεύρυνσης αποτελεί επίσης μια σημαντική προτεραιότητα της προεδρίας. Κατά τη διάρκεια των έξι μηνών, το Μαυροβούνιο ενδέχεται να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για πιθανή μελλοντική ένταξη στην ΕΕ, ενώ η Σερβία να αποκτήσει το καθεστώς της υποψήφιας για ένταξη χώρας.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news