facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Στα 1,6 εκατ. τα άστεγα παιδιά στις ΗΠΑ

Αύξηση 38% σε σχέση με πέρσι

Αυξήθηκαν κατά 38% τα άστεγα παιδιά που ζουν σε καταυλισμούς, αυτοκίνητα, πάρκα και εγκαταλειμμένα κτίρια στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να εκτοξευτεί στα 1,6 εκατομμύρια, σύμφωνα με έκθεση αμερικανικής οργάνωσης.

Η έκθεση του Εθνικού Κέντρου για τις άστεγες οικογένειες κάνει έκκληση για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που πλήττει σήμερα ένα παιδί στα 45.

«Ο κίνδυνος για ένα παιδί να μείνει χωρίς στέγη είναι μεγαλύτερος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αν και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 15.000 οι διαθέσιμες κατοικίες», επισημαίνεται στην έκθεση.

Ένα άστεγο παιδί στα δύο κατοικεί σε έξι νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Τζόρτζια και η Αλαμπάμα και σε δυτικές, όπως η Καλιφόρνια.

Το 42% των παιδιών αυτών είναι μικρότερα των έξι χρόνων και το ένα τρίτο εξαρτάται μόνο από τις μητέρες τους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Τα παιδιά αυτά είναι εκτεθειμένα στην πείνα, στην έλλειψη σχολικής εκπαίδευσης, στο άγχος και τις ασθένειες και το μέλλον τους είναι αμφίβολο, επισημαίνεται στην έκθεση.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news