facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αναστολή λειτουργίας για τα Ster Cinemas στον Άγιο Ελευθέριο

Δεν είναι κάτι που δεν είχε περάσει από το μυαλό μας ή δεν το είχαμε ακούσει ως φήμη… Οι πάντες στον κινηματογραφικό κόσμο γνώριζαν ότι η προσέλευση στους πολυκινηματογράφους Ster στον Άγιο Ελευθέριο ήταν εξαιρετικά χαμηλή, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα η αναστολή λειτουργίας τους μετά από επτά συναπτά έτη.


Η ερμηνεία του κλεισίματος των συγκεκριμένων αιθουσών δεν αποτελεί απλώς ένα «ακόμη λουκέτο της κρίσης». Η πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία μπορεί να επέδρασε καταλυτικά και στην περίπτωση των Ster της Αχαρνών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν και ο μοναδικός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Αθηνόραμα», η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής έχει οδηγήσει την άλλοτε ακμαία κινηματογραφική πιάτσα της ευρύτερης περιοχής γύρω από τη λεωφόρο Πατησίων στη σταδιακή της παρακμή.

Το πρόβλημα του κλεισίματος του κινηματογράφου, έχει δυο διαστάσεις: από τη μία τη γκετοποίηση που γνωρίζει ένα τεράστιο κομμάτι του Δήμου Αθηναίων, η οποία δεν λύνεται ούτε με άναρχες και σποραδικές πρωτοβουλίες, ούτε με καταστολή και λογικές συμμορίτικου τύπου, αλλά με σοβαρό μακροπρόθεσμο προγραμματισμό με κοινωνικές τομές . Από την άλλη, η εντεινόμενη οικονομική κρίση έρχεται να διαλύσει ότι έχει αφήσει πίσω της η συνεχιζόμενη υποβάθμιση περιοχών του κέντρου.

Αν δεν αρχίσει να διαρθρώνεται μια νέα κοινωνική πολιτική στην καρδιά της Αθήνας, τότε τα Ster θα είναι απλώς μια ακόμη απώλεια στη μακρά λίστα επιχειρήσεων που θα αποτελέσουν παρελθόν σε ένα πολιτιστικά στοιχειωμένο κέντρο.

newpost.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news