facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κινδυνεύει το «ΑΑΑ» της Γαλλίας από την Standard & Poor's

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's είναι πιθανό να θέσει τις προσεχείς ημέρες τη διαβάθμιση «ΑΑΑ» της Γαλλίας σε αρνητική προοπτική, έναντι σταθερής που είναι σήμερα, αναφέρεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας La Tribune που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές οι οποίες δεν κατονομάζονται.


Την ίδια ώρα, ο οίκος Fitch διατηρεί την ανώτατη δυνατή αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τις ΗΠΑ, αλλά αναθεωρεί τις προοπτικές από σταθερές σε αρνητικές.

«Δεν σχολιάζουμε τις φήμες της αγοράς που αφορούν τους βαθμούς αξιολόγησής μας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης.

Μία από τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα δηλώνει ότι η ανακοίνωση της αλλαγής στην αξιολόγηση της προοπτικής της Γαλλίας «επρόκειτο να γίνει την Παρασκευή, αλλά αναβλήθηκε για άγνωστους λόγους».

Αλλη πηγή, που χαρακτηρίζεται «διπλωματική», δηλώνει ότι η ανακοίνωση θα γίνει εντός μίας εβδομάδας ή δέκα ημερών.

Στις 10 Νοεμβρίου, ο οίκος παραδέχθηκε πως ανακοίνωσε «από σφάλμα» ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας υποβαθμίστηκε, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες της γαλλικής κυβέρνησης.

Η Γαλλία βρίσκεται στη βαθμίδα AAA και από τους τρεις οίκους αξιολόγησης Standard and Poor's, Moody's και Fitch.

H Moody's ανακοίνωσε στα μέσα Οκτωβρίου ότι δίνει προθεσμία τριών μηνών για να εκτιμήσει εάν η σταθερή προοπτική εξακολουθεί να ισχύει για την αξιολόγηση της Γαλλίας.

Η μεταβολή της προοπτικής σε αρνητική από την Standard and Poor's θα σήμαινε ότι ο οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει την αξιολόγησή του για τη Γαλλία μεσοπρόθεσμα, σε μία περίοδο από έξι μήνες έως δύο χρόνια.

Οι ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, ο οίκος αξιολόγησης Fitch σε έκθεσή του αναφέρει πως διατηρεί την ανώτατη δυνατή αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τις ΗΠΑ, αλλά αναθεωρεί τις προοπτικές από σταθερές σε αρνητικές.

Όπως επισημαίνει, οι αρνητικές προοπτικές αντανακλούν τη μείωση της εμπιστοσύνης για έγκαιρη λήψη μέτρων που θα θέσουν τα δημόσια οικονομικά των ΗΠΑ σε βιώσιμη τροχιά.

Πάντως, οι αρνητικές προοπτικές για μία χώρα δεν συνεπάγονται απαραίτητα και υποβάθμιση στην πιστοληπτική της ικανότητα.

Ο Fitch επισημαίνει ότι η υπερεπιτροπή του Κογκρέσου για τη Μείωση του Χρέους ολοκλήρωσε το έργο της χωρίς αποτέλεσμα.

Έργο της ήταν να εξοικονομήσει 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 10 χρόνια, όπως προέβλεπε νόμος που εγκρίθηκε τον Αύγουστο.

Λόγω της αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας, από τον Ιανουάριο του 2013 θα ισχύσουν αυτόματες περικοπές σε αμυντικά προγράμματα και σε δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Standard and Poor’s είχε υποβαθμίσει τις ΗΠΑ κατά μία βαθμίδα, από «ΑΑΑ» σε «ΑΑ», μετά την αδυναμία συμφωνίας για το όριο δανεισμού που σχεδόν έφερε τη χώρα στα πρόθυρα στάσης πληρωμών.

tanea.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news