facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Προσφυγή Λαυρεντιάδη στο ΣτΕ για την «Proton Τράπεζα Α.Ε.»


Ζητεί ανάκληση της άδειας λειτουργίας της

Να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της «Proton Τράπεζα Α.Ε.» και τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης αλλά και η απόφαση του υπουργού Οικονομικών με την οποία συστάθηκε «Νέα Proton Τράπεζα Α.Ε.», ζητεί ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).


Αξίζει να σημειωθεί πως ο επιχειρηματίας έχει κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος για από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γ. Δραγάτση στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί για την υπόθεση της «Proton». Μαζί με αυτόν καλούνται και έξι μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων και του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας. Καλούνται ως και οι επτά για «εγκληματική οργάνωση», «απάτη σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών δημοσίου» και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές εντόπισαν «μαύρη τρύπα» ύψους 700 εκατ. ευρώ, την περίοδο που ο επιχειρηματίας ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας. Τα χρήματα φέρονται ότι δόθηκαν σε μορφή δανείων προς «εταιρίες αμέσου ή εμμέσου επιρροής του Λ. Λαυρεντιάδη».

Τώρα, με την προσφυγή που κατέθεσε στο ΣτΕ ο επιχειρηματίας, βασικός μέτοχος της «Proton» που κατέχει από 24.3.2011 το 15,55% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας (πριν την ημερομηνία αυτή κατείχε το 31,91%), ζητεί την ακύρωση των αποφάσεων με τις οποίες ανακλήθηκε η άδεια της Proton, υποστηρίζοντας μεταξύ των άλλων ότι πριν την ανάκληση της άδειας είχε προηγηθεί έλεγχος που κατέληξε στο διορισμό επιτρόπου. Σύμφωνα όμως την πλευρά του επιχειρηματία, ο διορισμός αυτός είναι παράνομος και αντισυνταγματικός, διότι πριν από αυτόν δεν του παρασχέθηκε δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως.

Ακόμη, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι η απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων η οποία αποφάσισε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της «Proton» είναι παράνομη. Και αυτό γιατί η σχετική συνεδρίαση δεν έγινε δημόσια και η επιτροπή είχε παράνομη σύνθεση.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news