facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τα ντοκουμέντα του Newsbomb για τη Μήλο στο «Πρώτο Θέμα»


Οι αποκαλύψεις του newsbomb για το οικολογικό έγκλημα στη Μήλο απασχόλησαν για ακόμη μία φορά τα άλλα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας.
Η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα, σύμφωνα με τα πρακτορεία, το «Πρώτο Θέμα», αναδημοσιεύει σήμερα στοιχεία, αλλά και
φωτογραφικά ντοκουμέντα που φέραμε στο «φως» τις προηγούμενες ημέρες.
Συγκεκριμένα, σε δισέλιδο ρεπορτάζ παρουσιάζεται η φωτογραφία του Γενικού Διευθυντή Ν.Α. Ευρώπης της «S&B» Αθανάσιου Κεφάλα κατά τη διάρκεια της δίκης στη Σύρο, που απαθανάτισε ο φακός του newsbomb.
Ο συντάκτης αναφέρεται και στην απόφαση – καταπέλτη του δικαστηρίου για τους υπεύθυνους της βιομηχανίας ορυκτών, για την οποία το newsbomb σας ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή με δημοσιογραφική αποστολή.
Θυμίζουμε, ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου καταδίκασε σεφυλάκιση 26 μηνών με αναστολή τον Πρόεδρο της «S&B» Οδυσσέα Κυριακόπουλο, αλλά και στελέχη της εταιρείας του, για υποβάθμιση περιβάλλοντος κατ' εξακολούθηση.
Το «Πρώτο Θέμα» ξεκίνησε το 2007 τα ρεπορτάζ για τη ρύπανση που προκαλεί στη Μήλο η εταιρεία «S&Β» του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, που ρίχνει τον υπέρλεπτο περλίτη στη θάλασσα. Στο «χορό» των αποκαλύψεων μπήκε τις τελευταίες εβδομάδες το newsbomb, καταγράφοντας καρέ-καρέ τη διάχυση των βιομηχανικών αποβλήτων από τα εργοστάσια στο Τσιγκράδο και τα Βούδια στη θάλασσα.
Τα βίντεο και οι φωτογραφίες μας προκάλεσαν σοκ στην κοινή γνώμη καιαναμεταδόθηκαν από τα δελτία ειδήσεων των καναλιών, τις εκπομπές και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ενδεικτικά, εκτενή αναφορά στο θέμα έκανε ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ, ο Νίκος Χατζηνικολάου από το Real FM, αλλά και ο Λάκης Λαζόπουλος από το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» του Alpha.
Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί ηθική δικαίωση για το newsbomb, που με γνώμονα την ενημέρωση του κόσμου, κατέγραψε το οικολογικό έγκλημα στη Μήλο. Αυτό, όμως, είναι το λιγότερο.
Το μείζον είναι ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος να σεβαστεί τη δικαστική απόφαση και να σταματήσει να ρυπαίνει το πανέμορφο νησί. Αυτό θα αποτελεί πραγματική δικαίωση, όχι μόνο για εμάς, αλλά κυρίως για τους κατοίκους της Μήλου και ειδικά για εκείνους που έδωσαν τη μάχη για να κολυμπούν σε καθαρές θάλασσες, πληρώνοντας το προσωπικό κόστος.
Τι ισχυρίζεται η εταιρεία
Η S&B επιλέγει να απαντήσει - όπως υποστηρίζει - στην κατ' εξακολούθηση συκοφάντηση και παραπληροφόρηση από μερίδα ΜΜΕ με ... καταχώρηση, αναδημοσιεύοντας ψηφίσματα διαμαρτυρίας που εξέδωσαν τα Δημοτικά Συμβούλια Μήλου και Κιμώλου.

newscode.gr

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news