facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Moody’s: Μόνο μετά από σοκ οι πολιτικές αποφάσεις για έξοδο από την κρίση

Υπό αμφισβήτηση οι αξιολογήσεις όλων των κρατών

Η ραγδαία εξέλιξη της κρίσης στην Ευρωζώνη θέτει υπό αμφισβήτηση τις αξιολογήσεις όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προειδοποίησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Εκτίμησε πάντως ότι το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η Ευρωζώνη θα προστατευτεί, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει πάντα η πιθανότητα αρνητικών αξιολογήσεων στο μεσοδιάστημα.

Σύμφωνα με το Reuters, η Moody's σημειώνει πως η πολιτική απόφαση για την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού σχεδίου για έξοδο από την κρίση θα ληφθεί μόνο μετά από σειρά γεγονότων που θα προκαλέσουν σοκ, κάτι που θα οδηγήσει περισσότερες χώρες στο να μην έχουν πρόσβαση στις αγορές και να χρειαστούν πακέτα οικονομικής στήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την Ιταλία και την Ισπανία, ακόμη και η Γαλλία βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο των οίκων αξιολόγησης, ενώ πριν από μερικές ημέρες η Γερμανία είδε για πρώτη φορά μια μικρή αύξηση στα επιτόκια δανεισμού της.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σκοπεύουν να καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα την πρόταση για συγκρότηση μιας ομάδας κρατών στα πλαίσια της ευρωζώνης. Μέλη αυτής της ομάδας -ένα είδος «Σούπερ Λίγκα» της ευρωζώνης- μπορούν να γίνουν όσα κράτη είναι διατεθειμένα να αποδεχτούν αυστηρά κριτήρια για τον περιορισμό του δημόσιου χρέους και τον έλεγχο του εθνικού τους προϋπολογισμού από αυτήν ομάδα.

skai.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news