facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Έκθεση IIF: Σε ύφεση η Ευρώπη

Η Ευρώπη βρίσκεται ήδη σε ύφεση, ενώ οι χειρισμοί των Ευρωπαίων policymakers σε ό,τι αφορά την κρίση δημόσιου χρέους κάνουν την κατάσταση χειρότερη, αναφέρει στην έκθεσή του για την παγκόσμια οικονομία το IIF.

Όπως επισημαίνει, η κατάσταση στην ευρωζώνη επιδεινώθηκε σοβαρά τον τελευταίο μήνα, ενώ η ύφεση στην οποία έχει εισέλθει η οικονομία της περιοχής θα διευρύνει τα ελλείμματα των
προϋπολογισμών και θα αποδυναμώσει περισσότερο την ποιότητα των τραπεζικών assets.

Στην έκθεση του Νοεμβρίου τονίζονται η αύξηση της ανεργίας στη Γερμανία και η επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη, ενώ προβλέπεται ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 2% το δ΄ τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ η ίδια συρρίκνωση θα καταγραφεί και τους πρώτους τρεις μήνες του 2012.

Το IIF προειδοποιεί παράλληλα ότι η αδυναμία στην ευρωζώνη μπορεί να διαχυθεί και στον υπόλοιπο κόσμο, κυρίως μέσω του τραπεζικού κλάδου.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το IIF τονίζει πως «το πρόγραμμα ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας έχει τρομάξει τους επενδυτές ομολόγων από άλλες περιφερειακές αγορές».

euro2day.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news