facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

H νέα κυβέρνηση έφερε... βαρυχειμωνιά!

- Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα
- Αποκλεισμένο χωριό στο Πήλιο με 15 πόντους χιόνι!
- Θυελλώδεις άνεμοι και πολύ κρύο ως τη Δευτέρα


Ο χειμώνας μπήκε για τα καλα και τρίζει τα δόντια σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, που ήδη αρχίζουν να σκεπάζονται από χιόνι. Αποκλεισμένα βρέθηκαν το Σάββατο το πρωί τα Χάνια Πηλίου. 


Η χιονόπτωση έπιασε στον ύπνο την περιφέρεια Μαγνησίας. Το θερμόμετρο στο Πήλιο αυτή την ώρα δείχνει 3 βαθμούς ενώ όπως αναφέρει το e-volos.gr κατά τη διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση ήταν συνεχής, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή το χιόνι να ξεπερνά του 15 πόντους

Η έλλειψη μηχανημάτων, αλλά και ο αιφνιδιασμός είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό. Οι οδηγοί μάλιστα που επισκέπτονται την περιοχή για το Σαββατοκύριακο, παραμένουν στην κορυφή του Πηλίου αποκλεισμένοι, εδώ και ώρες στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα τους.

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν αυτή τη στιγμή στο Μέτσοβο με έναν βαθμό υπό το μηδέν, όπως και στην ορεινή Φωκίδα και στον Κόνισκο Τρικάλων που είναι στους -2 βαθμούς, ενώ στο Καρπενήσι πέφτει κάτω από τους -3 βαθμούς Κελσίου.

Εννιά μποφόρ "δένουν" τα πλοία

Μετ' εμποδίων διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων σε ορισμένες περιοχές, λόγω θυελλωδών ανέμων, που κατά τόπους φθάνουν και τα 9μποφόρ.

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων στη γραμμή Πρίνου - Καβάλας, ενώ από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Πόρο, Υδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι. Επίσης δεν γίνονται τα δρομολόγια για Κυκλάδες, από Πειραιά και Ραφήνα. Το πρωί επίσης δεν εκτελέστηκε από τη Ραφήνα, το δρομολόγιο για Μαρμάρι.

Από το Λαύριο απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου για Κέα και Κύθνο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει μεγαλύτερη ενίσχυση των ανέμων από αύριο Κυριακή, γι’ αυτό καλό θα είναι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπου λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Προβλήματα είχαμε την Παρασκευή και στο Αιγαίο λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων



newsit.gr


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news