facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Το Δεκέμβριο η δίκη του Focus

Για το απρεπές πρωτοσέλιδο με την Αφροδίτη της Μήλου

Στις 9 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει επί της ουσίας η δίκη για τους επτά από τους δεκατρείς Γερμανούς δημοσιογράφους και αρθρογράφους του περιοδικού Focus
οι οποίοι κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες με ενστάσεις και δικονομικά αιτήματα εκ μέρους της υπεράσπισης των κατηγορουμένων που σχεδόν στο σύνολό τους απορρίφθηκαν από το δικαστήριο ενώ η δίκη για έξι κατηγορούμενους διαχωρίστηκε καθώς, όπως προέκυψε, δεν είχαν κλητευθεί νόμιμα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι αφορούν πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του περιοδικού στις 22 Φεβρουαρίου του 2010 στο οποίο απεικονιζόταν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου σε απρεπή χειρονομία και το σχετικό διαδικτυακό δημοσίευμα του περιοδικού που χαρακτήριζε τους Έλληνες ως απατεώνες.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε ύστερα από μήνυση έξι δικηγόρων οι οποίοι θα παρασταθούν και ως πολιτική αγωγή στη δίκη που θα ξεκινήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να γίνει δεκτή η ένσταση περί ακυρότητας του κατηγορητηρίου για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της εξύβρισης λέγοντας χαρακτηριστικά «κι εγώ είμαι Ελληνίδα και με πείραξε το δημοσίευμα αλλά πρέπει να δούμε το θέμα νομικά και ψυχρά».

Τέλος από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι τα γεγονότα παρερμηνεύτηκαν, ότι δεν είχαν στόχο να δημιουργήσουν θόρυβο και να συκοφαντήσουν και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να ζητήσουν συγγνώμη.

newsbeast.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news