facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

«Καμπανάκι» της Fitch στις ΗΠΑ

Παρά το γεγονός ότι διατηρεί στο ΑΑΑ την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch ανέφερε με ανακοίνωσή του, ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την προοπτική σε "αρνητική" από "σταθερή".


Ο οίκος κατέστησε σαφές ότι "έχει ολοένα μικρότερη εμπιστοσύνη στο ότι είναι πλέον δυνατόν να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα", για τον κρατικό προϋπολογισμό των Ηνωμένων Πολιτειών, "ώστε να είναι βιώσιμα τα δημόσια οικονομικά των ΗΠΑ".

Παράλληλα, επεσήμανε ότι αν τίποτε δεν αλλάξει σχετικώς κατ'ουσίαν, τότε "επιφυλλάσσεται" τη δική του αξιολόγηση για την προοπτική της αμερικανικής οικονομίας, απο "σταθερή" σήμερα, να την μετατρέψει σε "αρνητική", εν καιρώ.

La Tribune: Η S&P μπορεί να υποβαθμίσει την Γαλλία
Την πιθανότητα να θέσει τις προσεχείς ημέρες σε αρνητική προοπτική την διαβάθμιση ΑΑΑ της Γαλλίας φέρεται να εξετάζει ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's, έναντι σταθερής σήμερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας La Tribune που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές που δεν κατονομάζονται.

"Δεν σχολιάζουμε τις φήμες της αγοράς που αφορούν τους βαθμούς αξιολόγησής μας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης.

Μία από τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα δηλώνει ότι η ανακοίνωση της αλλαγής της αξιολόγησης της προοπτικής της Γαλλίας επρόκειτο να ανακοινωθεί την Παρασκευή, αλλά η ανακοίνωση αναβλήθηκε για άγνωστους λόγους. Αλλη πηγή, που χαρακτηρίζεται "διπλωματική", δηλώνει ότι η ανακοίνωση θα γίνει εντός μίας εβδομάδας ή δέκα ημερών.

Στις 10 Νοεμβρίου, ο οίκος παραδέχθηκε ότι ανακοίνωσε από σφάλμα ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας υποβαθμίστηκε, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες της γαλλικής κυβέρνησης.

Η Γαλλία βρίσκεται στη βαθμίδα AAA και από τους τρεις οίκους αξιολόγησης (Standard and Poor's, Moody's και Fitch). H Moody's ανακοίνωσε στα μέσα Οκτωβρίου ότι δίνει προθεσμία τριών μηνών για να εκτιμήσει εάν η σταθερή προοπτική εξακολουθεί να ισχύει για την αξιολόγηση της Γαλλίας.

Η μεταβολή της προοπτικής σε αρνητική από την Standard and Poor's θα σήμαινε ότι ο οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει την αξιολόγησή του για τη Γαλλία μεσοπρόθεσμα, σε μία περίοδο από έξι μήνες έως δύο χρόνια.

e-go.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news