facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Συμφωνία Fiat – συνδικάτων

Ως την πρώτη επιτυχία της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι χαρακτήρισε ο ιταλικός Τύπος τη συμφωνία μεταξύ των συνδικάτων και της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση στο ιταλικό υπουργείο Εργασίας και με τη διαμεσολάβηση του νέου υπουργού Οικονομικών, Κορράντο Πάσσερα, επετεύχθη συμφωνία για το μέλλον των εργατών της
βιομηχανικής μονάδας του Τέρμινι Ιμερέζε στη Σικελία, όπου η Fiat, την περασμένη Παρασκευή, σταμάτησε την παραγωγή αυτοκινήτων.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα καταβάλει δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ, για την παροχή βασικού εισοδήματος στους 640 εργαζόμενους που πρόκειται να βγουν στην σύνταξη, μέσα στην επόμενη τετραετία. Κάθε εργαζόμενος, πρόκειται να λάβει, συνολικά, μέσα στους επόμενους σαράντα οκτώ μήνες, 22.800 ευρώ.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους εννιακόσιους πρώην εργάτες της Fiat, προβλέπεται η επαναπρόσληψή τους από την ιταλική εταιρία Dr Motor του επιχειρηματία Mάσσιμο Ντι Ρίζιο, που πρόκειται να συνεχίσει να παράγει εξαρτήματα αυτοκινήτων στο ίδιο εργοστάσιο.

Υπάρχει, επίσης, περιθώριο για άλλες τριακόσιες προσλήψεις Σικελών που εργάζονταν στις εταιρείες της περιοχής και συνεργάζονταν άμεσα με την Fiat. Η τελική συμφωνία με τον Ντι Ρίζιο πρόκειται να υπογραφεί, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, σε νέα συνάντηση, την ερχόμενη Πέμπτη.

newsbomb.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news