facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Σαμαράς σε Παπούλια: "Εθνική ανάγκη οι εκλογές"

Στην ανάγκη για εκλογές και ανάληψη ευθυνών από όλους αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια (Vids)






Ως εθνική ανάγκη χαρακτήρισε τις εκλογές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο κύριος Παπανδρέου στην προσπάθειά του να διασωθεί έβαλε ένα δίλημμα διχαστικό, εκβιαστικό, που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον μας και τη θέση μας στην Ευρώπη.

Εξήγησα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να αποτρέψει πάση θυσία τέτοιους τυχοδιωκτικός πειραματισμούς και μπορεί να το κάνει.Οι εκλογές αποτελούν εθνική ανάγκη και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του", ανέφερε χαρακτηριστικά, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχει την ιστορική ευθύνη με κάθε τρόπο να κάνει οτιδήποτε προκειμένου η ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας να μην μπει σε περιπέτειες.

Αυτά τα σχέδια που υπάρχουν, τουλάχιστον να μην βρουν εμάς συνεργούς", συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν θα αποσύρει την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς δεν απάντησε στους δημοσιογράφους.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί οδηγούμαστε σε διάλυση της Βουλής.


Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε τη συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αμέσως μόλις άκουσε τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, να μιλά για διενέργεια δημοψηφίσματος.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην παραστεί η ΝΔ στη συνεδρίαση της Βουλής για την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών επί της τελευταίας συμφωνίας των Βρυξελλών πριν τεθεί το αίτημα της ψήφου εμπιστοσύνης και διακοπούν οι εργασίες της Ολομέλειας.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως αποφάσισε ο Αντώνης Σαμαράς, θα είναι παρούσα καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά και στην ψηφοφορία, καθώς ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις που θα προέλθουν από την ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

news247.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news