facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

"Θα καταδικάσουμε τους Ελληνοκύπριους στην ανέχεια"

Για άθλια Ένωση με μισή προεδρία και απώλεια κύρους έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία το β' εξάμηνο του 2012. Όπως είπε, η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε καμία από τις συνεδριάσεις όπου θα προεδρεύουν οι Ελληνοκύπριοι

"Αυτή η άθλια Ένωση θα έχει μία μισή προεδρία" δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά το δεύτερο μισό του έτους 2012.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ακσάμ», ο κ. Γκιουλ, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο έκανε χτες δηλώσεις, μεταξύ άλλων, και για την Κύπρο και την ΕΕ.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι "η Τουρκία μπορεί να εκμεταλλευτεί την κρίση στην ΕΕ, αλλά αυτό δεν προκαλεί στην ΕΕ ένα εφησυχασμό από πλευράς στρατηγικής, με αποτέλεσμα να παγώνουν και αυτοί τη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων;", ο Γκιουλ είπε "έχετε δίκιο" και πρόσθεσε: 'Στις επαφές που έχουμε με τις χώρες της ΕΕ λέμε ότι η ένταξη είναι στρατηγική μας επιλογή, αλλά υπόθεση τιμής για σας. Θα κάνουμε αισθητή την πίεσή μας. Έχουμε φτάσει σε σημείο που δεν ανοίγει κανένα κεφάλαιο. Εμείς λέμε ότι αυτό συνιστά για λογαριασμό της ΕΕ απώλεια κύρους".
Σύμφωνα με τον κ. Γκιουλ "το 2012 μπορεί να συμβεί η μεγαλύτερη απώλεια κύρους. Σκεφτείτε. Η ελληνοκυπριακή πλευρά εντάχθηκε στην ΕΕ κατά παράβαση όλων των αρχών της ΕΕ και μάλιστα με τρόπο ελλιπή και μισό. Αυτό ήταν παράδειγμα παραβίασης των κανόνων της οικογένειας. Και τώρα αυτή η μισή χώρα, αυτή η ελλιπής χώρα θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ. Αυτή η άθλια Ένωση (σσ εννοεί την ΕΕ) θα έχει μία μισή προεδρία".
Απαντώντας στην ερώτηση αν θα υπάρξει κάποια στάση διαμαρτυρίας από πλευράς Τουρκίας κατά την κυπριακή προεδρία, ο Γκιουλ είπε ότι "τόσο ο υπουργός Εξωτερικών, όσο και η κυβέρνηση έχουν κάνει τις αναγκαίες δηλώσεις. Εμείς θα τους καταδικάσουμε στην ανέχεια. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ωστόσο δεν θα λάβουμε μέρος στις συνεδριάσεις όπου θα προεδρεύουν οι Ελληνοκύπριοι".

news247.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news