facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Τρεις οι διαρροές, μία η διαγραφή

Τρεις βουλευτές από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ωστόσο μόνο ένας διεγράφη χθες.

Με μια λιτή ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον βουλευτή Β' Αθηνών Πάνο Καμμένο αμέσως μετά την ψηφοφορία, όπως αναμενόταν άλλωστε, ωστόσο ο
κ. Σαμαράς επέλεξε να μην τον θέσει και εκτός κόμματος, όπως έπραξε στην περίπτωση του βουλευτή Σωτήρη Χατζηγάκη. Ο κ. Σαμαράς εκτιμά την πολιτική προσφορά του κ. Καμμένου στο κόμμα και αφήνει ανοιχτό το «παράθυρο» επιστροφής του λίγο καιρό αργότερα.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν έδωσαν τελικά ψήφο εμπιστοσύνης οι βουλευτές Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη και Θεσπρωτίας Χρήστος Κατσούρας. Ο πρώτος είναι μουσουλμάνος, και το Κίνημα επέλεξε να μην προχωρήσει στη διαγραφή του για να μη διαταραχθούν οι σχέσεις με τη μουσουλμανική μειονότητα.

Ετσι, τη… γλίτωσε και ο κ. Κατσούρας, που η διαφοροποίησή του αποτελεί έκπληξη. «Πρόκειται για μια κυβέρνηση που αποτελεί προϊόν μιντιακού δημιουργήματος» ήταν τα λόγια του. Ο μουσουλμάνος βουλευτής, από την πλευρά του, δεν υπερψήφισε γιατί, όπως είπε, «δεν μπορώ να συμπλεύσω χέρι-χέρι με όσους εμποδίζουν και ναρκοθετούν τη σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας με την ακροδεξιά ρητορική τους», εννοώντας τους υπουργούς που προέρχονται από τον ΛΑΟΣ.

Στις διαφοροποιήσεις βουλευτών συγκαταλέγεται και αυτή του Γρηγόρη Ψαριανού. Η Δημοκρατική Αριστερά, στην οποία πρόσκειται, ψήφισε «όχι». Εκείνος, όμως, είχε ταχθεί υπέρ της κυβέρνησης Παπαδήμου προ ημερών, οπότε επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία. «Δεν ήθελα να ψηφίσω ούτε ναι ούτε όχι» θα έλεγε αργότερα ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Αίσθηση, τέλος, έχει προκαλέσει επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής ο τέως υπουργός Χάρης Καστανίδης, με την οποία τον ενημέρωνε ότι θα δ [Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πάντως, Χρήστος Κατσούρας και Τσετίν Μάντατζη γλίτωσαν τη διαγραφή τους.] δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά καταδικάζει «τη συμμετοχή της Ακροδεξιάς σε αυτήν».

Οπως αναφέρει, «η θετική ψήφος μου δεν πρέπει να ερμηνευτεί καθ' οιονδήποτε τρόπο ως επιδοκιμασία στη συμμετοχή των υπουργών που προέρχονται από τον χώρο της Ακροδεξιάς. Δεν περιβάλλω με την εμπιστοσύνη μου υπουργούς που υπηρέτησαν τη χουντική Δεξιά ή είναι γνήσιοι ιδεολογικοί απόγονοι του δικτατορικού καθεστώτος» σημειώνει χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί ότι ο κ. Καστανίδης είχε δηλώσει προ ημερών ότι θα «αγωνιστεί για την ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου».

Espressonews.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news