facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Η Ιταλία μία ανάσα από το ΔΝΤ και η Αγγλία φοβάται ταραχές λόγω διάλυσης του Ευρώ

- Σχέδιο διάσωσης της Ιταλίας ετοιμάζει το ΔΝΤ, σύμφωνα με ιταλική εφημερίδα
- Οδηγίες προς της πρεσβείες της έχει δώσει η Βρετανία σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρω, αναφέρει η Telegraph
- Σύμφωνο με αυτηρότερους κανόνες και πραγματικές κυρώσεις "βλέπει" η Γαλλία
- Μέτρα για... όλη την Ευρώπη ανακοινώνουν Μέρκελ και Σαρκοζί μέσα στην εβδομάδα


Η Ευρωζωνη είναι ένα βήμα πρίν από τον γκρεμό μετά την υποβάθμιση του Βελγίου και 8 Ιταλικών τραπεζών αλλά και τις καταστροφικές δημοπρασίες της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Γερμανίας και της Γαλλίας. Ολοι αναζητούν άμεση λύση και την ερχόμενη Τρίτη, στο Eurogroup, εκτός απο την αποδέσμευση της 6ης δόσης για την Ελλάδα, θα συζητηθεί και η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αποφυγή της μετάδοσης της κρίσης στην Ιταλία και την Ισπανία.

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa σε δημοσίευμά της αναφέρει οτι το ΔΝΤ ετοιμάζει σχέδιο διάσωσης της Ιταλίας. Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα “το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, αν η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, μπορεί να φτάσει τα 600 δισ. ευρώ, ώστε να δοθεί, στην κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, περιθώριο 12 με 18 μηνών, για να εγκρίνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, χωρίς το συνεχές βάρος του δημόσιου χρέους”.

Η ιταλική εφημερίδα κάνει αναφορά σε τόκους της τάξης του 4% με 5%, πολύ χαμηλότερους από το 7% με το οποίο η Ιταλία δανείζεται, πλέον, στις αγορές. Το υψηλότατο όμως, συνολικό ποσό του σχεδίου, υπαγορεύει πιθανή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διότι οι διαθέσιμοι πόροι του ΔΝΤ, στην φάση αυτή, θα μπορούσαν να μην είναι επαρκείς.

Σύμφωνα με τη La Stampa υπήρξε τουλάχιστον μία τηλεφωνική συνομιλία του Μάριο Μόντι, με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, υπό το φως των συνεχώς εξελίξεων, που καθιστούν παρωχημένες τις αποφάσεις της διάσκεψης G20 των Καννών.

Αν τελικά, το σχέδιο του ΔΝΤ εφαρμοστεί, η La Stampa θεωρεί ότι θα επικεντρωθεί σε δυο σημεία: στην ανάγκη μείωσης του δημοσίου χρέους και ενίσχυσης της ανάπτυξης. 
Την ίδια ώρα πηγή της γαλλικής προεδρίας δήλωσε πως “εάν υπάρχει πρόβλημα με την Ιταλία, είναι η καρδιά της ευρωζώνης που πλήττεται", διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι "η δέσμευση" των ηγετών της Γαλλίας και της Γερμανίας είναι "πολύ ισχυρή για τη στήριξη της Ιταλίας", η οποία έχει ένα τεράστιο χρέος. "Εναπόκειται στην Ιταλία να πράξει αυτό για το οποίο έχει δεσμευτεί", πρόσθεσε η ίδια πηγή. 


“Ετοιμαστείτε για ταραχές, αν το ευρώ καταρρεύσει”
Στο μεταξύ, το Φόρειν Οφις έχει δώσει οδηγίες προς της βρετανικές πρεσβείες των χωρών μελών της ευρωζώνης, σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph.
Η εφημερίδα αναφέρει πως εχει δοθεί εντολή στους βρετανούς διπλωμάτες να βοηθήσουν τους βρετανούς υπηκόους για τις συνέπειες μιας χρηματοοικονομικής κατάρρευσης, η οποία θα τους στερούσε την πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή ακόμη και τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών. “Οι πρεσβείες θα φροντίσουν να παρέχουν ρευστό σε όσους πολίτες της χώρας δεν θα μπορέσουν να πάρουν λεφτά από τις τράπεζες της ευρωζώνης, λόγω της κατάρρευσης του ευρώ” αναφέρει το δημοσίευμα. 

Η εφημερίδα επικαλείται υψηλόβαθμο υπουργό που αναφέρει ότι η Βρετανία κάνει πλέον τον προγραμματισμό της στη βάση ότι η "κατάρρευση του ευρώ είναι πλέον θέμα χρόνου"

Το δημοσίευμα τέλος, κάνει λόγο και κοινωνικές αναταραχές και επεισόδια και αναφέρει ως παράδειγμα την Ελλάδα, επισημαίνοντας πως “έχει δοκιμάσει αρκετά ξεσπάσματα κοινωνικής αναταραχής καθώς η κυβέρνησή της παλεύει με το τεράστιο χρέος. Οι βρετανοί αξιωματούχοι δεν θεωρούν ότι η πιθανότητα παρόμοιων σκηνών μπορεί να αποκλειστεί και σε άλλα κράτη, εάν το ευρώ καταρρεύσει".

“Προς αυστηρότερους κανόνες και πραγματικές κυρώσεις”

Μέρκελ και Σαρκοζί προωθούν ένα νέο Σύμφωνο Σταθερότητας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος παρακάμπτοντας ουσιαστικά και την Κομισιόν αλλά και τις κυβερνήσεις των χωρών- μελών της Ευρωζώνης. Μάλιστα, τα μέτρα αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην εβοδμάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Sonntag.

Οπως είπε η υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλίας Βαλερί Πεκρές, η ευρωζώνη κινείται προς ένα νέο σύμφωνο διακυβέρνησης με αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες και πραγματικές κυρώσεις για όσους τους παραβιάζουν, το οποίο θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών.

Σε ερώτηση εάν η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία ετοιμάζουν μια πιο σκληρή εκδοχή του ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας για τους δημοσιονομικούς κανόνες, η Πεκρές τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα σύμφωνο το οποίο θα εφαρμοστεί μόνο στις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης. "Είναι ένα νέο σύμφωνο διακυβέρνησης για όλα τα μέλη της ευρωζώνης: διακυβέρνηση με πραγματικούς κανόνες και πραγματικές κυρώσεις, που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη",τόνισε η Πεκρές στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal+.

"Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία θέλουν να είναι η κινητήρια δύναμη μιας περισσότερο ολοκληρωμένης Ευρώπης, πολύ πιο συμπαγούς με πιο σωστούς κανόνες που δεν θα επιτρέπουν δολοπλοκίες", πρόσθεσε. "Η ευρωζώνη θα κινηθεί προοδευτικά προς μια πιο ενισχυμένη ολοκλήρωση", υπογράμμισε η Πεκρές.



newsit.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news