facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Βολές Μπεγλίτη κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Βολές κατά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζήτησαν από τον Γ. Παπανδρέου «να παραιτηθεί και να δηλώσει εκ των προτέρων ότι θα παραιτηθεί προκειμένου να δημιουργηθεί κυβέρνηση συνεργασίας ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης», εξαπέλυσε μέσω του flash o Πάνος Μπεγλίτης


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας το πρωϊ της Παρασκευής στον flash 96, τόνισε:   «Είναι πρωτόγνωρο τουλάχιστον στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας συνάδελφοι της κοινοβουλευτικής ομάδας να ζητούν από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να δηλώσει εκ των προτέρων ότι θα παραιτηθεί προκειμένου να δημιουργηθεί κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτά όλα πληρώνονται στην πολιτική ζωή, στο πολιτικό σύστημα και αυτά θα τα δούμε μπροστά μας. Εγώ σας περιγράφω τα πραγματικά περιστατικά, δε θα κάνω την οποιαδήποτε διασύνδεση ή δίκη προθέσεων. Μιλάω με όρους της αντικειμενικής πραγματικότητας και των συνεπειών που είχε η στάση και η συμπεριφορά συναδέλφων μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα. Το πιο έντιμο και δημοκρατικό θα ήταν να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης ή να πέσει η κυβέρνηση με πολύ πιο καθαρό τρόπο. Αλλά αυτές οι διασυνδέσεις ψήφου εμπιστοσύνης και παραίτησης του πρωθυπουργού, πραγματικά είναι πρωτόγνωρα για την νεότερη πολιτική ιστορία. Είναι κατά την άποψή μου κι έτσι θα κριθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος μια γκρίζα περίοδος για τους δημοκρατικούς μας θεσμούς και την πολιτική μας ιστορία»

Ο πρώην υπουργός Άμυνας εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στη συμμετοχή Καρατζαφέρη στην Κυβέρνηση Παπαδήμου:
«Εγώ θα πω τη διαφωνία μου σε σχέση με την συμμετοχή της ακροδεξιάς και του ΛΑΟΣ σ’ αυτή την κυβέρνηση. Τα δύο κόμματα εξουσίας θα μπορούσαν να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν χωρίς τη συμμετοχή μιας λαϊκιστικής δύναμης η οποία λειτούργησε όλη την τελευταία περίοδο με έναν τρόπο μικροπολιτικό, λαϊκιστικό, ισοπεδωτικό, με έναν πολιτικό λόγο ευκολίας και σκοπιμότητας.»

Σε ερώτηση γιατί κρίθηκε κρίθηκε αναγκαία η συμμετοχή του κ. Καρατζαφέρη, απάντησε:«Αυτό δεν το γνωρίζω, ήταν μέρος προφανώς των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ηγεσιών των κομμάτων ή των συνεργατών των προέδρων των κομμάτων. Εμείς δεν είχαμε ενημερωθεί και μέσα στο ΠΑΣΟΚ τα μαθαίναμε εκ των υστέρων και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, παρόλο ότι ορισμένα στελέχη μεταξύ των οποίων κι εγώ είχα ζητήσει ακόμα και στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο οι συνεργάτες ή οι συνάδελφοι που είχαν αναλάβει τις συνομιλίες με τη ΝΔ να μας ενημερώνουν. Αυτό θεωρώ ότι είναι ένα επίσης σημαντικό θέμα, ένα σημαντικό έλλειμμα εσωτερικής δημοκρατίας. Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με όλα αυτά τα δραματικά θα έλεγα στάδια από τα οποία περάσαμε, δείξανε συμπεριφορές, πρακτικές, ακόμα και στάσεις συναδέλφων στην κοινοβουλευτική ομάδα που κινήθηκαν εκτός δημοκρατικής νομιμότητας, εκτός δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος, κινήθηκαν στο πλαίσιο δημοκρατικής εκτροπής.»

 Ο κ. Μπεγλίτης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το μεγάλο αριθμό των μελών της κυβέρνησηςσημειώνοντα: «Το μήνυμα που εστάλη προς τα έξω είναι ένα μήνυμα του ελάχιστου κοινού παρονομαστή και των πολιτικών σκοπιμοτήτων όλων των πολιτικών δυνάμεων που συγκροτούν αυτή την κυβέρνηση. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι μια κυβέρνηση μικρότερη σε αριθμό, πολύ πιο σφιχτή. Αυτό το σχήμα κατά την άποψή μου αντικειμενικά κουβαλάει μαζί του εσωτερικές αντιφάσεις που μπορούν λόγω και της κρισιμότητας της κατάστασης να γίνουν εκρηκτικές»


Για την ονοματολογία όσον αφορά στο ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε: «Δε θα συμμετάσχω σε αυτή την πασαρέλα ονοματολογίας. Σέβομαι, τους σέβομαι όλους. Ο κάθε ένας έχει τις φιλοδοξίες του αλλά δε θα μπω σ’ αυτή την ονοματολογία. Βάζουμε πολλές φορές και είναι συνηθισμένο αυτό στο κόμμα μας, το κάρο μπροστά από τα άλογα. Όταν έχουμε έλλειμμα ιδεών και προτάσεων ξεκινάμε την ονοματολογία.»



nooz.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news