facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα στο σφυρί: Ζητείται άμεσα επενδυτής

Στο σφυρί θα βγουν το αμέσως επόμενο διάστημα εταιρείες και περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου, καθώς το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ενεργοποιεί άμεσα σχέδια αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας, ευελπιστώντας να μπουν στα ταμεία του κράτους 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2012.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος του ταμείου Κ. Μητρόπουλος επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες και προτίθεται μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου να έχει βγάλει στις αγορές νέα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων. Πρόκειται για το αεροδρόμιο του Ελληνικού, για μια ομάδα κτιρίων του Δημοσίου που θα πωληθούν σε ιδιώτες, μια δεύτερη ομάδα εκτάσεων του Δημοσίου προς τουριστική αξιοποίηση, τον ΟΔΙΕ, τον οργανισμό που διοργανώνει ιπποδρομίες, τις εταιρείες φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, όπως και τα κρατικά λαχεία.

Βέβαια, η κυβέρνηση δεν αγνοεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει διεθνώς για επενδύσεις, αλλά δεν παύει να ελπίζει, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Ελληνικό, αν και το προηγούμενο διάστημα απέτυχαν αντίστοιχα σχέδια αποκρατικοποίησης αεροδρομίων στην Ισπανία και στην Πορτογαλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως εντός του τρέχοντος έτους η υλοποίηση του προγράμματος που είχε συμφωνηθεί με την τρόικα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα εξαιτίας μεγάλων καθυστερήσεων. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι σήμερα τα εκτιμώμενα έσοδα από την πώληση του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom και την υπογραφή δύο συμβάσεων με τον ΟΠΑΠ μετά βίας φθάνουν τα 1,3 δισ. ευρώ.

Πλέον ο νέος στόχος που τίθεται από το οικονομικό επιτελείο και θα αποτυπωθεί στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού είναι τα συνολικά έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις να φτάσουν τα 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2012. Με αυτό το δεδομένο θα πρέπει μέσα σε τεσσερισήμισι μήνες να εισπραχθούν 3,7 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, σε καθένα από τα υπόλοιπα τρία τρίμηνα του 2012 τα έσοδα υπολογίζονται στα 2 δισ. ευρώ, ώστε στο τέλος του έτους να φθάσουν συνολικά τα 11 δισ. ευρώ.

Espressonews.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news