facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Στη λίστα των μεγαλοοφειλετών ονόματα υπεράνω υποψίας!

Ηχηρά ονόματα της υψηλής κοινωνίας φιγουράρουν στη λίστα των μεγαλοοφειλετών που έχει στα χέρια της η Οικονομική Αστυνομία. Ο κατάλογος με τους ανθρώπους που δεν πλήρωσαν τις οφειλές τους στην εφορία περιέχει εννέα ονόματα-φωτιά, η σύλληψη των οποίων θα προκαλέσει σοκ στα σαλόνια της Αθήνας.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», έπειτα από τις συλλήψεις επιχειρηματιών που χρωστούσαν συνολικά εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο, είτε από ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία είτε γιατί δεν είχαν αποδώσει τον ΦΠΑ, αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας άλλες δύο συλλήψεις ανθρώπων που τα ονόματά τους είναι πασίγνωστα στους επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στη μαύρη λίστα των φοροφυγάδων φιγουράρουν μεταξύ άλλων και τρεις επιχειρηματίες μεγάλου οικονομικού μεγέθους, οι οποίοι χρωστούν στην εφορία χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ.

Οι περισσότεροι από τους μεγαλοοφειλέτες ήδη έχουν επισημανθεί από τους έμπειρους αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, οι οποίοι -κάτω από την καθοδήγηση του προϊσταμένου τους- λειτουργούν στα πρότυπα της Δημόσιας Ασφάλειας, δηλαδή κάνουν στενή και αθέατη παρακολούθηση του υπόπτου και συνεχή καταγραφή των κινήσεών του.

Οι συγκεκριμένοι μεγαλοοφειλέτες, όπως λένε οι πληροφορίες, συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους σαν μην έχει συμβεί το παραμικρό, ενώ δεν έχουν αντιληφθεί στο ελάχιστο τη στενή παρακολούθηση των αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας. «Συνεχίζουν τη χλιδάτη ζωή και τις ακριβές τους συνήθειες. Δεν τους έχει ακουμπήσει η κρίση και όλα αυτά τη στιγμή που χρωστούν χιλιάδες ευρώ στην εφορία» λέει χαρακτηριστικά στην «Εspresso» στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που γνωρίζει άριστα την εξέλιξη των ερευνών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιου αξιωματικού, ίσως ορισμένοι από [Ο 72χρονος Λέων Λεβί και η σύζυγός του Εστερ σε εκδήλωση του ιδρύματος Νεανικού Διαβήτη.] ό τους μεγαλοοφειλέτες επιχειρήσουν να διαφύγουν από τη χώρα. Στην περίπτωση αυτή η σύλληψή τους θα είναι άμεση από τους αστυνομικούς, καθώς όλες αυτές τις ημέρες έχουν γίνει η σκιά των ανθρώπων που δεν έχουν πληρώσει την εφορία.

Η ανοχή πλέον της πολιτείας έχει εξαντληθεί και οι χειροπέδες είναι έτοιμες να περάσουν σε χέρια ανθρώπων που μέχρι πρότινος φάνταζαν απρόσιτοι στα μάτια των κοινών θνητών, ενώ οι δημόσιες εμφανίσεις τους αποτελούσαν κοσμικό γεγονός. Την ερχόμενη εβδομάδα, όπως λένε οι πληροφορίες, τουλάχιστον τρία, ίσως και τέσσερα από τα ηχηρά ονόματα Ελλήνων επιχειρηματιών που βρίσκονται στη λίστα των οφειλετών προς την εφορία, θα βρεθούν με τις χειροπέδες στα χέρια και αντιμέτωποι με την Ελληνική Δικαιοσύνη. Για τον λόγο αυτό οι εντολές που έχουν δεχθεί οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας από την πολιτική και τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι αυστηρές όσον αφορά στην εφαρμογή του νόμου.

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ (ΚΑΙ) ΣΤΟΝ «MR BODYLINE»

Ο «Γκουρού της σιλουέτας» βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια, χθες το μεσημέρι, για οφειλές προς το Δημόσιο. Ο λόγος για τον 72χρονο Λέοντα Λεβί, ιδιοκτήτη του ομίλου Βodyline-Silhouette, των γνωστών ινστιτούτων αισθητικής. Οι αστυνομικοί του τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας συνέλαβαν τον επιχειρηματία, που φέρεται να είναι διαχειριστής διαφόρων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αισθητικής, κοντά στο σπίτι του στη Φιλοθέη.

Επί πέντε μέρες αστυνομικοί είχαν γίνει η «σκιά» του Λέοντα Λεβί καθώς o 72χρονος επιχειρηματίας χρωστούσε στην εφορία το ποσό των 623.000 ευρώ. Μάλιστα, πρόσφατα είχε κανονίσει να γίνει μια ρύθμιση στην οφειλή του ώστε να μπορέσει να την αποπληρώσει, πλην όμως ποτέ δεν εμφανίστηκε στο ταμείο της εφορίας, στην περιοχή της Φιλ [Ο Γιώργος Πετζετάκις αποχωρεί από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου οδηγήθηκε χθες το πρωί.] οθέης, ώστε να πληρώσει έστω την πρώτη δόση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλο αυτό το διάστημα που τον παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί, ο διάσημος επιχειρηματίας δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό και συνέχιζε να διάγει κανονικά τον βίο του - μάλιστα με όσα συνεπάγεται η ζωή ενός πλούσιου επιχειρηματία. Χθες το πρωί όμως, δόθηκε η εντολή -με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα- να συλληφθεί ο 72χρονος επιχειρηματίας. Αμέσως οι αστυνομικοί, που όλες αυτές τις μέρες είχαν γίνει η «σκιά» του, ενεργοποιήθηκαν και τέθηκαν σε επιφυλακή.

Λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί, ο Λέων Λεβί βγήκε από την οικία του στην περιοχή της Φιλοθέης για να πάει στο γραφείο του. Προτού προλάβει να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του, επενέβησαν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, του δήλωσαν την ιδιότητά τους και αμέσως του πέρασαν χειροπέδες εξηγώντας τον λόγο της σύλληψης: «Χρωστάτε δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο και δεν έχετε πληρώσει». Ο ισχυρός άνδρας της αλυσίδας των γνωστών ινστιτούτων αδυνατίσματος έδειξε να αιφνιδιάζεται από τη σύλληψη, αλλά μπήκε στο αυτοκίνητο της αστυνομίας και οδηγήθηκε στον 13ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου στεγάζονται τα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας. Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για την τέταρτη σύλληψη μεγαλοεπιχειρηματία για φοροδιαφυγή τις τελευταίες μέρες. Τις προηγούμενες μέρες είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Παναγιώτη Πανούση, του κομμωτή των επωνύμων Nicolas - Νικολάου Παπακωνσταντίνου-Τζιβανάκη και του Γεώργιου Α. Πετζετάκι της Ελληνικής Βιομηχανίας Πλαστικών και Ελαστικών.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ «ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΗΣ ΣΙΛΟΥΕΤΑΣ»

Ο Λέων και η σύζυγός του Εστερ Λεβί είναι Ελληνοεβραίοι. Ξεκίνησαν τη δημιουργία του πρώτου παραρτήματος των ινστιτούτων αδυνατίσματος Bodyline το 1968 όταν σε όλο τον δυτικό κόσμο επικρατούσε η μόδα των αδύνατων μοντέλων, στιλ Τουίγκι, ενώ σιγά-σιγά το πρότυπο της καλλονής με καμπύλες άρχισε να χάνεται. Ηταν η εποχή που οι αδύνατες, αλλά γυμνασμένες γυναίκες έγιναν «in», ακολουθώντας το image των μοντέλων στις πασαρέλες, ενώ και οι επιστήμονες τόνιζαν τότε τη σχέση της υγείας με τη λεπτή σιλουέτα. Ετσι, τα Bodyline κατάφεραν να πάρουν ένα μεγάλο μέρος της αναδυόμενης εκείνη την εποχή αγοράς αφού οι περισσότερες Ελληνίδες αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη τάση της μόδας.

Μεταξύ των ετών 1995 και 2000 η εταιρεία γνώρισε τη μεγαλύτερη άνθησή της, μπαίνοντας ακόμη πιο δυναμικά στο προσκήνιο, ενώ εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να είναι η κορυφαία εταιρεία αδυνατίσματος. Σήμερα, ο όμιλος βρίσκεται σε φάση ποιοτικής αναδόμησης καθώς είχε ολοκληρώσει τον κύκλο επέκτασης με νέα καταστήματα. Τώρα, ο όμιλος διαθέτει είκοσι στούντιο στην Ελλάδα, από τη βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κρήτη, και τρία στούντιο στην Κύπρο, ενώ απασχολεί σε μόνιμη βάση 1.700 άτομα που σε περιόδους αιχμής μπορεί να ξεπεράσουν και τα 2.000. Υπολογίζεται ότι οι πελάτες του ομίλου είναι φέτος περίπου 150.000 άτομα.

«Δεν έχει σχέση με τα 2.100.000 € ο κ. Γ. Πετζετάκις»

«Η βιομηχανία Πετζετάκις έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία και δεν μπορεί να αμαυρωθεί από τις τελευταίες δυσκολίες, οι οποίες οφείλονται στο ασταθές περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην παγκόσμια κρίση». Αυτά δήλωσε χθες ο εκ των δικηγόρων του γνωστού βιομήχανου Γιώργου Πετζετάκι, ο οποίος αναμένεται -αν δεν εξασφαλίσει κι άλλη προθεσμία- να δικαστεί σήμερα για το πλημμέλημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 2.100.000 ευρώ.

Η υπεράσπιση του βιομήχανου επισήμανε ακόμα ότι την περίοδο που συσσωρεύτηκαν τα χρέη, δηλαδή από το 2007 μέχρι το 2010, δεν ήταν εκτελεστικός πρόεδρος ο Γιώργος Πετζετάκις και επομένως δεν έχει ευθύνη υπογραφής για την εταιρεία. «Η παγκόσμια οικονομική κρίση επιβράδυνε δραματικά τους ρυθμούς ανάπτυξης της επιχείρησης, με αποτέλεσμα πριν από λίγες μέρες να υποβληθεί αίτημα εξυγίανσης της εταιρείας» κατέληξε ο συνήγορος.

Ο Γιώργος Πετζετάκις εντοπίστηκε από άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας έξω από γνωστό ξενοδοχείο στο Καβούρι Αττικής, ακινητοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Ηλίου και συνελήφθη. Σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο με την ιδιότητα του προέδρου Δ.Σ. της εταιρείας Α.Γ. Πετζετάκις Α.Ε. Ελληνική Βιομηχανία Πλαστικών και Ελαστικών, ύψους 2.093.979,75 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση της 7ης Ιουνίου του 2011, αίτηση ποινικής δίωξης της ΔΟΥ ΦΑΒΕ Αθηνών.

Μετά την εικοσιτετράωρη κράτησή του στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ οδηγήθηκε το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, και μετά τη δίωξη που άσκησε εναντίον του ο εισαγγελέας παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο προκειμένου να δικαστεί. Το ακροατήριο του δικαστηρίου όπου οδηγήθηκε ο 47χρονος βιομήχανος κατακλύστηκε από συγγενείς και φίλους του οι οποίοι έσπευσαν να του συμπαρασταθούν. Μετά την προθεσμία που ζήτησε και εξασφάλισε για σήμερα, αφέθηκε και επέστρεψε σπίτι του. Ωστόσο, η δίκη του είναι πιθανό να αναβληθεί και πάλι, αφού ο βιομήχανος αναμένεται να ζητήσει και νέα πίστωση χρόνου για να ετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Εν τω μεταξύ, χθες αναβλήθηκε για τις 14 Μαρτίου 2012 η δίκη του Παναγιώτη Πανούση, διευθύνοντα συμβούλου της ΑΤΤΙΚΑΤ Α.Ε., ο οποίος επίσης κατηγορείται για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του- 6.100.000 ευρώ.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ «ESPRESSO»

Πρώτη η «Espresso», από τις 27 Οκτωβρίου, είχε προαναγγείλει τις επερχόμενες συλλήψεις επιχειρηματιών για μεγάλες οφειλές ΦΠΑ. Στο σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Σαφάρι συλλήψεων για οφειλές-μαμούθ από ΦΠΑ» τονίζαμε ότι «σχηματίζονται δεκάδες δικογραφίες σε όλη τη χώρα για ποσά άνω των 75.000 ευρώ». Και επισημαίναμε ότι: «Σε ένα ιδιότυπο... σαφάρι συλλήψεων επιχειρηματιών που οφείλουν ποσά-μαμούθ από ΦΠΑ προσανατολίζεται το ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. “Η περίπτωση της επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη ήταν μόνο η αρχή” τονίζει στην “Espresso” διευθυντικό στέλεχος του ΣΔΟΕ». Από τότε, οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν με την ενεργή συμβολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη και της νεοσύστατης Οικονομικής Αστυνομίας, που περνούν σχεδόν καθημερινά χειροπέδες σε επιχειρηματίες με μεγάλες οφειλές.

Espressonews.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news