facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Αντιδράσεις από την συμμετοχή στελεχών του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συμμετοχή στελεχών του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση, όπως εκφράστηκε και στη διάρκεια της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Από την πλευρά τους, οι υπουργοί που προέρχονται από τον ΛΑΟΣ επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.
Χαρακτηριστικότερη όλων η δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη στον ΒΗΜΑ 99,5: «Δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στην κυβέρνηση, ούτε στη Βουλή. Ο ΛΑΟΣ δεν είναι ακροδεξιό κόμμα».

Συγκεκριμένα, απαντώντας στις επικρίσεις για συμμετοχή ακροδεξιών στο κυβερνητικό σχήμα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε πολιτικές διαμάχες, αυτές τις 100 ημέρες που έχει μπροστά του ένα κρίσιμο έργο να επιτελέσει.

Σημείωσε ότι συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τρία κόμματα και τόνισε ότι τα μέλη της δεν πρέπει να εμπλέκονται σε τέτοιου είδους διαμάχες. Υπογράμμισε, δε: «Ακρα δεξιά δεν υπάρχει στην κυβέρνηση, ούτε στη Βουλή. Ο ΛΑΟΣ δεν είναι ακροδεξιό κόμμα. Όποιος τα λέει αυτά κάνει ζημιά στην κοινή μας προσπάθεια».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5: «Υπάρχει μία παρανόηση σχετικά με την κυβέρνηση. Δεν λύσαμε τις ιδεολογικές μας διαφορές, ούτε καν έχει γίνει προγραμματική σύγκλιση. Πρόκειται για μία κυβέρνηση με συγκεκριμένη εντολή και σκοπό και εδώ ακριβώς έχουμε συμφωνήσει».

Ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στις δηλώσεις Καστανίδη περί «συμμετοχής ακροδεξιών υπουργών και υφυπουργών στην κυβέρνηση συνεργασίας» απάντησε: «Καταλαβαίνω ότι όταν κάποιος απομακρύνεται από την κυβέρνηση, στενοχωριέται».

Στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε το πρωί της Πέμπτης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, ο οποίος τόνισε ότι τιμά τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, αλλά για τον ίδιο προσωπικά αποτελεί «κόκκινη γραμμή» η συμμετοχή ορισμένων υπουργών στην κυβέρνηση.

«Είναι θέμα συνείδησης και όταν πήρα την απόφαση να καταψηφίσω ενημέρωσα τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Β.Έξαρχο για τους λόγους που δεν μπορώ να ψηφίσω» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Καστανίδης, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φ.Πετσάλνικο ανέφερε ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά όχι στους υπουργούς που προέρχονται από το ΛΑΟΣ.

Ειδικότερα για τα κυβερνητικά στελέχη του ΛΑΟΣ, ο κ. Καστανίδης θεωρεί πως «αποτελεί ιστορικό λάθος της δημοκρατικής παράταξης που αποδέχθηκε τη συμμετοχή των ακροδεξιών υπουργών και υφυπουργών στην κυβέρνηση Συνεργασίας».

tanea.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news