facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Καμπανάκι κινδύνου για το κτηματολόγιο

Για λάθη που μπορεί να κοστίσουν... περιουσίες, μιλούν οι Υποθηκοφύλακες

Σήμα κινδύνου για λάθη στο κτηματολόγιο, που κάποιοι ενδεχομένως μπορεί να τα...
πληρώσουν ακόμα και με την περιουσία τους, εξέπεμψε ο πρόεδρος της Ένωσης Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων Χρήστος Χριστόπουλος. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επισήμανε ότι τα σκοτεινά σημεία του κτηματολογίου μπορεί να έχουν και ποινικές προεκτάσεις αγγίζοντας τα όρια της εισαγγελικής παρέμβασης.

Ο πρόεδρος των υποθηκοφυλάκων περιέγραψε τις αιτίες για τις αστοχίες και τα λάθη στο Κτηματολόγιο ξεκαθαρίζοντας ότι σε ορισμένες περιοχές, όπως η Λέσβος, η Λευκάδα και η Κεφαλονιά, η Χίος και άλλες όλο το έργο της κτηματογράφησης αποδείχθηκε ανεφάρμοστο στην πράξη.

Ο κ. Χριστόπουλος δεν παρέλειψε να εστιάσει τους κινδύνους που διατρέχουν οι ιδιοκτήτες από αυτή την κατάσταση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει «δυνατότητα παράνομη οικειοποίησης αλλότριας ακίνητης περιουσίας ,όχι μόνο ιδιωτικής, αλλά και δημόσιας»

Οι επιπτώσεις από τις λανθασμένες και ανεφάρμοστες εγγραφές στο κτηματολόγιο έχουν άμεσες επιπτώσεις στην αγορά και τις επενδύσεις καθώς κανένας δεν αποφασίζει να επενδύσει σε ακίνητα για τα οποία εκκρεμούν ενστάσεις.

Τέλος, ο κ. Χριστόπουλος ανακοίνωσε την πρόθεση των συναδέλφων του να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να πληροφορηθούν που διατίθενται τα κονδύλια που διατέθηκαν για το κτηματολόγιο στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν μπορεί κανείς να παίζει με τα ακίνητα των πολιτών και να καραδοκούν οι απατεώνες.

newsbeast.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news