facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Πιάνουν μεγαλοοφειλέτες και μετά τους αφήνουν!

Η Οικονομική Αστυνομία προχώρησε την τελευταία εβδομάδα σε δεκάδες συλλήψεις πασίγνωστων επιχειρηματιών. Μπορεί η επιχείρηση της Υπηρεσίας να στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού κατάφεραν να τους συλλάβουν, όμως χρήματα στα ταμεία δεν θα μπουν. Ο λόγος είναι απλός… το «κενό» του νόμου.


Ακόμα και αν ακούγεται παράλογο δεν υπάρχει ειδική διαδικασία για την είσπραξη των ποσών αυτών!!! «Ο νόμος που καθιέρωσε την αυτόφωρη σύλληψη για οφειλέτες προς το Δημόσιο, τείνει να ευτελιστεί, επειδή το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, βάσει του οποίου έγιναν οι συλλήψεις αυτές, είναι σε βαθμό… πλημμελήματος», εξηγούν δικαστικοί στο «Έθνος».

Κανείς δεν μπορεί να τους αναγκάσει να δώσουν τα εκατομμύρια που χρωστούν και κανείς δεν μπορεί να τους επιβάλλει περιοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου από την κρίση. Κοινώς… μια τρύπα στο νερό!

Αντίθετα, η Οικονομική Υπηρεσία θα μπορούσε να «ασχοληθεί» με όσους δεν καταβάλλουν ΦΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρξει η απειλή της προφυλάκισης, αφού για μη καταβολή ΦΠΑ άνω των 75.000 και φοροδιαφυγής άνω των 150.000 το αδίκημα θεωρείται κακούργημα.

Άλλη μια σύλληψη χωρίς νόημα

Και την ώρα που θα έπρεπε η Οικονομική Υπηρεσία να «κυνηγάει» (και) με όσους χρωστούν ΦΠΑ, προχώρησε σε μια ακόμα σύλληψη. Πρόκειται για έναν 62χρονο επιχειρηματία από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχει οφειλές χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 809.216 ευρώ.

Ο 62χρονος επιχειρηματίας φέρεται ως διαχειριστής εταιρίας ξύλινων κατοικιών στην οδό Τσιμισκή, η οποία έχει κλείσει αλλά ο ιδιοκτήτης δεν έχει καταβάλει το οφειλόμενο ποσό!

Star.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news