facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Στα μέσα Δεκεμβρίου οι Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών

Στα μέσα Δεκεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και την αντικατάστασή του από τους Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών.


Τα κόμματα που μετέχουν στη κυβέρνηση δεν έχουν ασχοληθεί εις βάθος με το εν λόγω νομοσχέδιο κάτι που αναμένεται να γίνει μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ωστόσο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ συμφωνούν στην ανάγκη κατάργησης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Οι Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών θα τεθούν και υπόψη της τρόικα, η οποία έχει εισηγηθεί κάποιες εκ των παρεμβάσεων του νομοσχεδίου και έχει ζητήσει - κυρίως το ΔΝΤ- συγκεκριμένες προσαρμογές στη φορολογική νομοθεσία.

Με τους Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών:
Επέρχονται αλλαγές ή καταργείται σε κάποιες περιπτώσεις η διαδικασία θεώρησης των βιβλίων και των στοιχείων.
Καταργείται η υποχρέωση υποβολής του μεριδολογίου των ιατρών, του βιβλίου αποθήκης, των δελτίων κίνησης των τουριστικών λεωφορείων και η υποχρέωση υποβολής των ισοζυγίων.
Τα τιμολόγια που αφορούν αμοιβαίες ανταπαιτήσεις θα εξαιρούνται από την υποχρέωση εξόφλησης με επιταγές ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού.
Επεκτείνεται η δυνατότητα τήρησης των παραστατικών και των δελτίων αποστολής σε ψηφιακή μορφή (CD).
Καθιερώνεται υποχρέωση τήρησης ηλεκτρονικού φακέλου από τις επιχειρήσεις, όπου θα ενσωματώνονται ισοζύγια, ισολογισμοί, ημερολόγια πρωτογενών εγγραφών και άλλα παραστατικά.
Επεκτείνονται τα χρονικά όρια ενημέρωσης των βιβλίων, ενώ ο χρόνος ενημέρωσης συνδέεται πλέον και με τον χρόνο υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ.
Καταργείται σειρά φορολογικών βιβλίων τα οποία μέχρι σήμερα τηρούνταν υποχρεωτικά (π.χ. βιβλίο παραγωγής-κοστολογίου).
Τέλος, το νέο νομοσχέδιο θα φέρει αλλαγές και σε μια σειρά από πρόστιμα και ποινές, ενώ θεσπίζονται μεγάλες εκπτώσεις στην περίπτωση που τα πρόστιμα εξοφλούνται εντός συγκεκριμένης σύντομης προθεσμίας.

Θανάσης Κουκάκης 24h.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news